• Wie zaterdag 19 mei vroeg op staat kan mooie koopjes treffen bij de winkeliers.

    Eigen foto

Winkeliers Ter Aar klaar voor Luilakken

TER AAR De winkeliers in Ter Aar openen zaterdag 19 mei al vroeg hun deuren tijdens luilak. De viering van luilak, 19 mei, is een traditioneel evenement overgewaaid uit Noord-Holland. De bedoeling van Luilak is om zoveel mogelijk lawaai te maken. Vroeger deed men dit vooral door met brommers door het dorp te rijden en belletje te trekken.

KORTINGEN De winkeliers hopen dat de bewoners van Ter Aar vroeg wakker zijn om in Ter Aar te gaan shoppen. De dag voor Pinksteren openen de winkeliers hun deuren al om 7.00 uur. Hoe vroeger de klanten komen, des te aantrekkelijker kunnen de acties zijn. Winkeliers bij wie flinke kortingen te verwachten zijn: Hema, Primera, Liefs, Valentine Juweliers, Het Fruitpaleis, De Kaashoek, Bakkerij Tersteeg, Marskramer, Valentijn Opticiens en Kapsalon Hair Change.

Kijk om de acties in de gaten te houden volgende week in het Witte Weekblad, en uiteraard ook op de facebookpagina 'winkelcentrum Ter Aar'. Een aantal ondernemers heeft ieder uur andere aanbiedingen. Bekijk dus goed welke winkels u op welke tijdstippen wilt bezoeken. In Alphen aan den Rijn is men al bekend met de vroege vogelaanbiedingen en viert men Luilak al jaren succesvol. De mensen lopen daar al vroeg met lijstjes door het centrum om geen aanbieding te missen.

Nu hoeven ze niet meer naar Alphen maar kunnen ze op koopjesjacht in het eigen dorp.

ONTBIJT Alle bezoekers kunnen tijdens een vroeg bezoek aan één van deze winkels rustig hun ontbijt overslaan. In alle winkels zal er de mogelijkheid zijn om iets lekkers te nuttigen. Bij alle deelnemende ondernemers zijn er broodjes, croissantjes en staat er jus d’orange klaar!

Om het nog wat gezelliger te maken zal er muziek gemaakt worden, de muzikanten lopen door het centrum van Ter Aar. ,,We hopen dat het een gezellig en leuk evenement gaat worden", aldus Liesbeth van der Laan namens winkeliersvereniging Ter Aar.

De winkeliersvereniging Ter Aar maakt zich hard voor een bruisend Ter Aar en probeert steeds meer leuke evenementen te organiseren.

Van der Laan: ,,Na de geslaagde Braderie op 5 mei, hopen we met het luilakken-evenement een goede opvolger te hebben."