• Spelt biedt inzameldiensten in verschillende vormen aan.

    Eigen foto

Spelt bouwt aan grondstoffenrotonde

NIEUWVEEN Wat u ziet als afval, ziet Spelt als een grondstof. Spelt is actief met het inzamelen en recyclen van afvalstoffen. Met name het recyclen speelt vandaag de dag een belangrijke rol. Waar voorheen afvalstoffen werden verbrand of gestort weet Spelt nu steeds meer waardevol materiaal uit afval te halen.

INZAMELING Vanuit vier vestigingen in Nederland wordt afval ingezameld. Spelt biedt inzameldiensten in verschillende vormen aan voor zowel bedrijven als particulieren.

Voor het inzamelen van afvalstoffen maakt het bedrijf gebruik van rolcontainers, afzetcontainers, perscontainers en oplossingen op maat. Het formaat van deze inzamelingscontainers varieert van een 240 liter rolcontainer tot een 40 m3 afzetcontainer, kortom voor elk vraagstuk een passende container.

Rolcontainers bieden zij aan in de vorm van een abonnement. Dit betekent een vast maandbedrag en een vaste ledigingsfrequentie. Op die manier weten de klanten precies wanneer de ledigingen plaatsvinden en kan Spelt routes efficiënter plannen. Dit levert een directe besparing op brandstof en CO2 op.

Voor particulieren is er www.afvalcontainer-holland.nl waar men eenvoudig en snel voor een all-in prijs een afvalcontainer bestelt.

RECYCLING In het recyclingproces maakt Spelt gebruik van innovatieve installaties om de afvalstoffen te scheiden in deelstromen welke vervolgens bewerkt worden tot herbruikbare materialen. Op deze manier probeert het bedrijf een 'grondstoffenrotonde' te creëren waarbij afvalstromen invoegen en halffabricaten en/of eindproducten uitvoegen naar een nieuwe bestemming. Zo worden producten gemaakt ter vervanging van primaire grondstoffen.

Door de gespecialiseerde verwerking is men bij Spelt verzekerd van een milieubewuste verwerking waarbij bijvoorbeeld gezorgd wordt voor de bewerking van puin tot een gecertificeerd granulaat. Hout wordt ingezet als grondstof voor de houtindustrie, groenafval wordt omgezet in compost of bio-fundatie en biomassa wordt ingezet als vervanger van brandstoffen.

DUURZAAMHEID Met het inzamelen en recyclen van afvalstoffen draagt Spelt bij aan duurzaamheid. Een besparing van grondstoffen is namelijk een directe winst voor het milieu. Daarnaast worden oude vrachtwagens en machines vervangen voor nieuwe exemplaren welke voorzien zijn van de modernste technieken. Om duurzaamheid te waarborgen is Spelt in het bezit van een CO2-Bewust Certificaat niveau 3. Hiermee voldoet het bedrijf aan de eisen van de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder is een instrument dat helpt bij het inzichtelijk maken van de CO2-Voetafdruk van het bedrijf en het reduceren van CO2-uitstoot. Zo hopen Spelt bij te dragen aan een aangename leefomgeving voor nu en in de toekomst.

WERKEN BIJ SPELT Continuïteit is essentieel voor een gezonde bedrijfsvoering en mensen zijn daarbij onmisbaar. Ter aanvulling van het team is het bedrijf regelmatig op zoek naar enthousiaste en gedreven mensen die meer willen dan alleen een baan. Zo wordt voor de garage in Nieuwveen een monteur gezocht om het team te versterken. In de garage van Spelt zal deze zich naast het onderhoud aan de personenauto's, vrachtauto's en machines ook bezig houden met werkzaamheden op mechanisch, elektronisch en hydraulisch gebied. Ook een collega-chauffeur die positief deel uitmaakt van het team is van harte welkom. Deze dient te beschikken over goede rijvaardigheden en zich ervan bewust te zijn dat Spelt-chauffeurs het gezicht zijn van het bedrijf. Wie interesse heeft om bij Spelt te gaan werken kan contact opnemen met de P&O afdeling bereikbaar via het mailadres: werkenbij@spelt.nl

Spelt Afvalinzameling B.V. Blokland 18, Nieuwveen 0172 – 539541 www.spelt.nl