• Karin en Coen de Boer zijn enthousiast over de nieuwe formule.

    Eigen foto

Multimate Nieuwkoop wordt KlusWijs

NIEUWKOOP De Multimate Bouwmarkt van Karin en Coen de Boer aan de Industrieweg in Nieuwkoop wordt momenteel omgebouwd naar een KlusWijs bouwmarkt.
Aangezien de naam Multimate op landelijk niveau van het podium gaat verdwijnen, moest er gezocht worden naar een andere doe-het-zelf formule. Vol enthousiasme is de keuze uiteindelijk gevallen op KlusWijs.

Karin vertelt: ,,Uiteraard hebben we meerdere formule-opties bekeken, echter de keuze ging heel snel naar KlusWijs. Het DNA en de bouwmarkten van KlusWijs passen precies bij wat wij zelf ook voor ogen hebben. Mensen maken het verschil, is het credo van de formule KlusWijs en daar sluiten wij ons graag bij aan! Ook de drie v's vakkundig, vertrouwd en voordelig zijn aspecten waar wij ons hard voor maken, iedere dag weer."

HISTORIE De geschiedenis van de Nieuwkoopse bouwmarkt van de familie De Boer is indrukwekkend. Het was maart 1964 toen de vader van Karin en Coen, Henk de Boer, een timmerbedrijf begon.

Al snel werd duidelijk dat er ook vraag was van consumenten naar een 'plankie hout'. Daartoe werd het koffie- en eethoekje van het timmerbedrijf omgebouwd naar een winkel en zo werd in januari 1965 de stap gezet naar de toen nog volledig onbekende doe-het-zelf markt. 'Doe het zelf De Boer' was een feit! Op een oppervlakte van slechts twaalf vierkante meter werd de winkel geëxploiteerd.

Vader en moeder De Boer woonden op de woonboot achter het timmerbedrijf op het Zuid Einde. In 1967 werd voor het eerst aansluiting gezocht bij een doe-het-zelfformule.

Het jaar daaropvolgend werd een nieuwe werkplaats gebouwd in de tuin van de buurman, waardoor een grotere ruimte ontstond voor de verkoop van hout, ijzerwaren, gereedschappen, verf, lijmen en kitten.
In de zeventiger jaren draaide de bouwmarkt onder Houtland en in de tachtiger jaren werd de overstap naar Doeland gemaakt. In november 2008 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie op de Industrieweg en werd aansluiting gevonden bij de formule Multimate.

En nu staat de ombouw naar KlusWijs voor de deur.

VERNIEUWDE START ,,Een mooie vernieuwde en frisse start", vult Coen aan, ,,de bouwmarkt krijgt een volledig nieuwe lay-out, waarbij de hoge stellingen plaats gaan maken voor lagere versies. Hierdoor ontstaat er veel meer rust en overzicht in de bouwmarkt, daar zijn we super blij mee.
Bovendien is KlusWijs een jonge, sterk groeiende organisatie, met een enerzijds zeer scherp prijsbeleid en anderzijds veel aandacht voor kwaliteitsproducten en dienstverlening. Het mooie is dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is in doe-het-zelf land, maar één ding hebben we vanaf dag één geroepen en blijft in jaren onveranderd; help je klanten zoals je zelf geholpen wilt worden. Moeilijker gaat het niet worden", lacht Coen.

OPRUIMING De komende tijd staat in het teken van diverse opruimingen en de verbouwing van de bouwmarkt.
Bepaalde assortimenten maken plaats voor nieuwe assortimenten van andere leveranciers, waardoor er momenteel actuele assortimenten tegen extreem hoge kortingen de winkel uitgaan.

,,Een mooi voordeeltje voor onze klanten," gaat Karin verder. ,,We gaan echter geen dag dicht, want we kunnen de verbouwing dusdanig organiseren, dat onze klanten daar geen last van zullen hebben."

Momenteel wordt er al druk nagedacht over een spectaculaire heropeningsactie, daarover binnenkort meer.