• Kees Verhaar

Coop Rehorst geheel vernieuwd

NIEUWVEEN De Coop aan de Dorpsstraat in Nieuwveen is geheel verbouwd, waarbij de winkeloppervlakte is vergroot van 700 naar 1000 m2. De bloemenwinkel van Ipse de Bruggen kwam te koop, waardoor bakkerij de Kruijf één plekje kon opschuiven naar de hoek. De voormalige winkel van bakker de Kruijf werd aan de Coop toegevoegd.

Loek Sassen

Met hulp van plaatselijke aannemers werd de winkel gedurende 10 dagen geheel verbouwd: de vloer en het plafond zijn vernieuwd en ook nieuwe koelmachines werden geplaatst. ,,We zaten aan de maximale oppervlakte, maar omdat het dorp groeit en we ook in de winkel meer en andere activiteiten organiseren, werd de behoefte aan meer ruimte steeds groter", zegt Marko Schiedam (30), al 16 jaar bij de supermarkten van familie Rehorst betrokken. ,,Ik ben begonnen als vakkenvuller in de winkel, die toen nog aan de Hogendijk was en Super de Boer heette. Ik heb eigenlijk van alles gedaan en ben nu supermarktmanager in deze winkel. Mijn ambitie is wel om ooit zelf eigenaar van een supermarkt te zijn."

ZELF SCANNEN ,,Dit was de derde verbouwing sinds we op deze plek zijn begonnen in 2004. We hebben nu weer voldoende basis om de volgende jaren vooruit te kunnen. Zo hebben we nu ook een verse yoghurt-tap, vers belegde broodjes en drie kassa's erbij, ook om het 'zelfscannen' mogelijk te maken. Dat zijn allemaal ontwikkelingen in onze branche, die we graag willen bijhouden", zegt Marko.

GRATIS BEZORGEN ,,Ook bezorgen aan huis is erg actueel op dit moment, we hebben onlangs hiervoor een tweede auto aangeschaft en hebben enkele vaste medewerkers voor deze dienst. Als men 's morgens voor 10.00 uur besteld, leveren wij de volgende dag tussen 10.00 en 12.00 of tussen 15.00 en 17.00 uur bij de klanten thuis af. En zonder bezorgkosten te rekenen", aldus de manager.

COÖPERATIE Coop is een coöperatie met circa 260 winkels in Nederland. Leden van de coöperatie zijn supermarktondernemers, maar ook consumenten kunnen lid worden van de organisatie, ofschoon zij geen aanspraak maken op een deel van de winst, evenmin als dat zij aangesproken kunnen worden op eventueel verlies. De ledenraad heeft wel invloed en controle op beleid en bestuur.

,,We spreken van een hard-franchise organisatie en natuurlijk moet je dan voldoen aan het beleid, zoals dat door het bestuur en management van de organisatie wordt bepaald", zegt Marko. ,,Maar toch ben je zelfstandig ondernemer, met een ruime vrijheid in je eigen winkel. Zo kopen wij onze eieren lokaal in en vers fruit komt van een kweker langs de Amstel. Wij mogen daarom ook artikelen in een eigen actie aanbieden."

SUPERMARKT DE QUAKEL Bij Coop Rehorst zijn op dit moment zeventig medewerkers, scholieren meegeteld, in dienst. "En sinds kort hebben we ook de supermarkt in De Kwakel, wat voorheen de E-markt was, erbij", zegt Marko.

Coop Rehorst

Dorpsstraat 9

2441 CE Nieuwveen

Tel. 0172-538171

Rehorst.Nieuwveen@coop.nl

www.coop.nl/supermarkten/Nieuwveen-Rehorst/