• Iris Versteeg

Al 20 jaar motoren van Domburg

NIEUWKOOP Al in 1971 verkocht de vader van Willem Domburg (Gerrit) zijn eerste motorfiets, een Moto Guzzi california. Vader Gerrit is begonnen in het schuurtje bij zijn huis met reparaties en handel in motoren. Hoewel Willem op die manier met het vak van motorhandelaar in aanraking kwam, had hij aanvankelijk meer interesse in de boerderij van zijn opa: de beesten en werken op het land. In januari 1998 echter kocht Willem een pandje op het bedrijventerrein van Nieuwkoop: Transportweg 15. Enkele jaren later was het pand al te klein om alle motorfietsen te herbergen en kocht hij het pand van de buurman erbij.

Loek Sassen

WEBSHOP Behalve reparaties, onderhoud, schadeherstel en in- en verkoop van motoren, wordt vanuit het bedrijf een webshop met maar liefst 20.000 nieuwe en tweedehands motoronderdelen gerund. Ieder onderdeel wordt getest, gefotografeerd en op de website geplaatst. Klanten komen, al of niet via de website, uit geheel Nederland, maar vooral ook uit de regio.

Nieuwvener Naïm Habbab is de rechterhand van Willem en al sinds zijn 15e in de werkplaats te vinden. ,,Eerst alleen als ik vrij was van school, later fulltime. Ik zat op het Ashram College in Nieuwkoop en volgde daarna nog diverse cursussen 'motorfietstechniek'. Nu doe ik alles wat Willem ook doet, behalve de bankzaken."

MOTORBEURS Alle voorbereidingen voor het nieuwe motorseizoen zijn al in volle gang en de verwachtingen zijn hoog gespannen. ,,Rijscholen zien weer een toename onder jongeren en vrouwen om op een motorfiets te willen rijden", zegt Willem. ,,We staan ook al voor de vierde keer op de Motorbeurs in Utrecht, die op 22 februari begint. De TT in Assen, eind juni, is ook voor ons een hoogtepunt. Ik ga er zelf voor de veertigste keer heen als bezoeker, mijn vader ging nog veel vaker, die was ook een fanatiek motorcrosser, zoals nog te zien is op die grote poster in de showroom."

WINTERSTALLING ,,De tweedehands onderdelen zijn vaak afkomstig van schademotoren, die we demonteren en waarvan we de goede onderdelen nog kunnen verkopen. We kennen onze klanten en hebben zelf ook een passie voor motoren. Bovendien bieden wij winterstalling en we kunnen de motoren bij de klanten thuis ophalen en weer terugbrengen. In de periode, dat die dan bij ons staat, maken we de motor helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. We staan ook bekend vanwege ons redelijke werkplaatstarief van 60 euro per uur", zegt Naïm. ,,Al met al bieden we de mogelijkheid om voor niet al te veel geld toch verantwoord motor te rijden."

VERLOTING ,,Bij gelegenheid van het twintigjarig bestaan organiseren we een aantal verlotingen en Facebook-acties. We verloten behalve handschoenen, gesigneerd en gebruikt, van Joe Roberts, deelnemer aan de MotoGP 2018, ook onderhoudspakketjes en vrijkaarten voor de Motorbeurs", aldus Naïm.