• Iris Versteeg

Zakelijke overwinning NSV'46

NOORDEN NSV '46 heeft afgelopen zaterdag 10 februari aan de thuiswedstrijd tegen Moerkapelle drie belangrijke punten overgehouden. Het won met 2-0, maar overtuigend was het allerminst.

,,Zie het maar als een zakelijke overwinning", aldus trainer-coach Dennis van der Ing.

Aat van Putten

,,We hebben gedaan wat we moesten doen, namelijk winnen. Dat het niet allemaal hoogstaand was vond ik vanmiddag minder belangrijk. Na het verlies vorige week tegen Siveo'60 moesten we ons zien te herpakken. En dat is gelukt wat mij betreft. We voetbalden tegen Moerkapelle met hoge druk om meer ruimte en daardoor kansen te creëren. Dit laatste lukte aardig, maar we lieten teveel mogelijkheden onbenut. Dat kunnen we alleen onszelf verwijten. En dan wordt het lastig spelen tegen een ploeg zoals Moerkapelle, ook ondanks het feit dat we verdedigend niet veel hebben weggeven. Moerkapelle heeft twee kansen gekregen. Maar NSV'46 was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Een terecht overwinning dus."

Het duurde tot de ongeveer de 35e minuut voordat NSV wist te scoren. Vanaf de zijlijn maakte Robin van Koert een mooie actie en wist de bal de hoek in te schieten: 1-0. De tweede helft begon Moerkapelle furieus. Het wist zowaar een aantal prachtige kansen te creëren, maar tot scoren kwamen ze niet. Ondanks deze mazzel wist NSV'46 toch op een 2-0 voorsprong te komen. In de 52e minuut wist -alweer- Robin van Koert tot scoren te komen. Hij wist zich fraai vrij te spelen en vervolgens prachtig raak te schieten. Uiteindelijk dus een simpele en welverdiende overwinning, aldus Van der Ing.