Voetbalcompetitie

NIEUWKOOP Van alle voetbalclubs die afgelopen weekend in actie kwamen, wisten alleen NSV '46, TAVV, Nicolaas Boys en Altior, hun wedstrijd te winnen.

Vanwege de bekercompetitie, zijn er komende weekeinde geen wedstrijden in de competitie.

In de zaterdag 4e klasse C verloor Sportief met 2-3 van Kamerik. Omdat Moerkapelle wel wist te winnen, daalde Sportief een plaats op de ranglijst, naar nummer dertien. Zaterdag 18 november staat een uitwedstrijd tegen de nummer drie op het programma, Floreant, aftrap 14.30 uur op Sportpark Floreant in Boskoop.

Koploper NSV '46 blijft winnen. De ploeg won uit met 6-0 van Linschoten (zie verslag) en staat stevig op de eerste plaats met acht punten voorsprong. Zaterdag 18 november moet de ploeg zijn ongeslagen status verdedigen in een uitwedstrijd tegen de nummer twee, Aarlanderveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Polderpark.

Zevenhoven verloor van de (toen nog) nummer zes, Floreant, en valt terug van de tweede naar de vierde plaats. Het werd 1-3 voor de Boskopers. Zaterdag 18 november wacht een uitwedstrijd tegen Rohda '76, de nummer zes. Aftrap 14.30 uur op Sportpark Broekvelden in Bodegraven.

TAVV herstelde zich van het pak slaag dat de ploeg een week eerder kreeg en won met 5-4 van SV Honselersdijk. Desondanks blijven de Ter Aarders op de twaalfde plaats in de 2e klasse C staan. UVS (nr. 6) is zaterdag 18 november de tegenstander. Aftrap 15.00 uur op Sportpark Kikkerpolder in Leiden.

Nieuwkoop blijft de rode lantaarndrager in de 2e klasse C. De ploeg verloor met 0-5 van Valken '68, de nummer drie. Zaterdag 18 november speelt Nieuwkoop uit tegen SV Honselersdijk en het is voor de ploeg te hopen dat ze net als TAVV dan winnen. De aftrap tegen de nummer 9 is om 14.30 uur op Sportpark De Strijphorst in Honselersdijk.

ZONDAG Nicolaas Boys kwam zondag 5 november uit in actie tegen RKDES. Na het eerste verlies in de competitie vorige week, herstelden de Boys zich, door met 0-2 te winnen. Nicolaas Boys blijft de nummer drie, omdat Altior en Rijnland ook wonnen, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Zondag 19 november is de nummer twee FC Rijnland de tegenstander. De aftrap van deze kraker is om 14.00 uur op Sportpark Nicolaas Boys in Nieuwveen.

Altior blijft gedeeld eerste staan in de 3e klasse A door winst op Bernardus. Het werd 2-3 voor de Langeraarders. Zondag 19 november heeft de ploeg een thuiswedstrijd, nu tegen RKDES. Aftrap 14.00 uur op Sportpark Altior.