• Wethouder Annette Pietersen, Jochem van Buuren en Peter van der Pijl banen zich een weg door de ballonnen.

    Iris Versteeg

TVTA heropent vernieuwd tennispark

TER AAR De leden van Tennisvereniging Ter Aar kennen een goede start van het nieuwe seizoen. Vrijdag 6 april is het vernieuwde tennispark feestelijk geopend en daarmee is deze fase van het project van gemeente Nieuwkoop om op de plek van het bestaande tennispark een nieuwe brede school (Integraal Kindcentrum) en sporthal te kunnen bouwen, afgerond.

Loek Sassen

Het project begon in 2009, toen de rioolwaterzuivering werd verplaatst. De volgende stap diende zich aan: het tennispark moest iets worden verplaatst. Vanaf die tijd zijn STA (Stichting Tennispark Aardam) en de gemeente al in overleg over de te nemen maatregelen om de tennisbanen te verplaatsen en zo ruimte te maken voor het nieuw te bouwen scholencomplex, dichtbij de sportieve voorzieningen.

Jan Willem van der Linde is namens de gemeente procesmanager en positief over de gevoerde onderhandelingen: ,,Zakelijk en professioneel, maar steeds met oog op de toekomst en algemeen belang!"

Jochem van Buuren, voorzitter van STA stelt in zijn openingsrede: ,,We hebben in 2009 eerst een ad-hoc-commissie opgezet, bemand door leden van STA, bestuurs- en 'gewone' leden van de tennisclub en werkten steeds vanuit de gedachte: 'Ook wij willen een mooie school voor onze (klein-)kinderen, maar met behoud van ons tenniscomplex'. Wethouder Annette Pietersen feliciteert de club met het prachtige resultaat: ,,De mooiste dingen komen op de achtergrond, in stilte, tot stand."

Bert Otto was lid van de stuurgroep: ,,ik werd door TVTA-voorzitter Peter van der Pijl gevraagd vanwege mijn ervaring met de gemeente, betreffende de verplaatsing van Altior."

Voorzitter Peter van der Pijl noemt in zijn dankwoord ook de namen van enkele trouwe vrijwilligers, die tijdens de verbouwing een oogje in het zeil hielden, hand- en spandiensten verrichtten, maar ook zorgden voor een koekje bij de koffie voor de bouwvakkers."

Dan komt het moment van de opening: de wethouder, Van Buuren en hijzelf nemen een tennisracket, voorzien van spijkers en prikkeldraad, ter hand en slaan zich een weg door de ballonnenboog, op weg naar baan 1.

Van der Pijl: ,,Het is een mooi resultaat: de nieuwe banen liggen nu 'op afschot', zodat ze bij regen sneller droog zijn, en er kwam ruimte voor een zesde baan (baan 7), LED-verlichting en ook een 'padelbaan'. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld, dat is omringd door wanden van hekwerk en glas. Mooi is ook, dat de kantine is gebleven; de volgende stap wordt een verbouwing, want we willen ook aan de andere kant een terras, zodat je ook gemakkelijk op de twee banen aan die kant kunt kijken! De contributie voor de leden hoeft niet omhoog, maar wie weet: misschien trekken we nu wel meer leden naar ons nieuwe park!"

www.tvta.nl