• De langere afstanden gaan door landelijk gebied.

    Eigen foto

Trimloop door Het Groene Hart

ZEVENHOVEN Op het terrein van SV Zevenhoven aan de Stationsweg gaat zondag 30 september vanaf 11.30 uur de 33ste editie van de 7-loop van start.

De allerjongste kinderen tot en met 6 jaar, lopen de 400 meter in één rondje rond het hoofdveld van sv Zevenhoven. De kinderen van 7 tot en met 9 jaar lopen twee rondjes rond het veld (800 meter) en de 2,2 km (10 tot en met 13 jaar) gaat een klein stukje het dorp Zevenhoven in. Het parcours van de langere afstanden loopt wederom door mooie, landelijke gebieden onder andere door natuurgebied De Groene Jonker en langs de rivier de Kromme Mijdrecht. Langs het parcours zijn meerdere waterposten. Supporters kunnen bij start/finish het verloop van de wedstrijd volgen.

Inschrijven is voor de kinderen gratis voor 400 en 800 meter en 2,2 km. Starttijd is respectievelijk 11.30 uur, 11.45 uur en 12.00 uur.

Inschrijven voor de overige afstanden kost 8 euro. De 5 km start om 12.05 uur, de 10 km en 10 Engelse mijlen (16,1 km) beide om 13.00 uur. Voor de vijf snelste lopers (dames en heren) van de 7-loop zijn er prijzen te winnen. Ook dit jaar vormen drie hardloopevenementen in de gemeente Nieuwkoop gezamenlijk een circuit. De drie wedstrijden zijn de Oranjeloop Ter Aar, de Halve Marathon in Nieuwkoop en de 7-loop in Zevenhoven. Om mee te doen moet een loopster/loper meedoen aan minimaal twee van de drie wedstrijden. De ranglijst van het circuit wordt opgemaakt op drie afstanden: kort (5 km), middellang (10 km), lang (10 EM of halve marathon). Op elke afstand worden prijzen uitgereikt aan de eerste drie mannen en aan de eerste drie vrouwen. Na afloop van de 7-loop in Zevenhoven vindt de prijsuitreiking van het Nieuwkoop Circuit plaats.

Van het inschrijfgeld van elke deelnemer gaat 1 euro naar een lokaal goed doel. Dit jaar is dat de Muskathlon / Compassion organisatie die kinderen helpt in ontwikkelingslanden. Info: www.7-loop.nl of mail naar info@7-loop.nl.