• ROBERT JOORE

Topper eindigt onbeslist

LANGERAAR Altior heeft afgelopen zondag 4 februari in de thuiswedstrijd geen afstand kunnen nemen van naaste concurrent Nicolaas Boys. De best wel tegenvallende "topper" eindigde onbeslist in een 1-1 gelijkspel.

Aat van Putten

Er werd deze middag veel verwacht van deze wedstrijd. Voor Altior ging het om het verstevigen van de koppositie en voor Nicolaas Boys ging het om het overnemen van de koppositie. Uiteindelijk schoten beide teams met het gelijke spel niets op. Door de winst van directe concurrent RKDES wordt de competitie er alleen maar spannender op.

,,De wind was deze middag spelbepaler en de oorzaak van het tegenvallende spel", aldus elftalleider Andor van Velzen. Door de straffe wind was het lastig en moeilijk spelen voor beide teams. De 1e helft had Altior de wind in de rug en was daarmee theoretisch in het voordeel. Dat bleek in werkelijkheid niet zo te zijn. Nicolaas Boys had het betere van het spel en creëerde meerdere kansen. Een lob van Menno Moerdijk trof net geen doel. Er werd veel strijd geleverd en er kwamen zelfs wat mogelijkheden voor beide teams, maar tot scoren kwam het niet. Bij rust was de stand dan ook: 0-0. De 2e helft leek een zelfde beeld te gaan geven. Tot de 54e minuut. Uit een aanval van rechts werd de bal in het 16 meter gebied gebracht van Altior. Menno Moerdijk van Nicolaas Boys wist raad met deze kans. Met een prachtige trap schoot hij de bal in het dak van het doel. ,,Prachtige goal", aldus Van Velzen. ,,Voor ons het moment om de ruggen te rechten en op zoek te gaan naar kansen en de gelijkmaker." Dat leek ook te gaan lukken. We kregen meer grip op de wedstrijd, maar het duurde nog tot ongeveer de 70e minuut voor Altior langszij kwam. Uit een corner wist Anton den Haan te scoren: 1-1.

Hierna leek Nicolaas Boys er toch met de winst vandoor te gaan. Vanuit kansrijke positie schoot Luke van Veen over en liep Anton den Haan tegen zijn tweede gele kaart aan. Met een man minder moest Altior nog 10 minuten ongeschonden zien door te komen. Met de nodige chaotische taferelen lukte dit en eindigde de wedstrijd onbeslist: 1-1.