• Het lukt Alphia niet de doelman van Nieuwkoop te passeren.

    Walter Planije

SV Nieuwkoop wint streekderby bij Alphia

NIEUWKOOP Veel vreemder had het duel Alphia-Nieuwkoop niet kunnen verlopen. Het leek op een zonnige herfstmiddag een lekkere streekderby te worden. Met de nadruk op leek. Naarmate de zon verdween, werd het ook op het veld minder aangenaam. Het ging heel lang goed.

Nieuwkoop was in de eerste helft voetballend beter dan de thuisclub, maar verzuimde stevige kansen doeltreffend af te ronden. Joris Verweij, Thijs van der Zon, Jeffrey Pieterse (2x) en Dennis Boer faalden hopeloos in de afwerking. Alphia-trainer Angelo Leverock had na 23 minuten al twee spelers moeten wisselen. Djovi Borreman en Tom Radder kregen bijna tegelijk klachten die er ernstig uitzagen. Hoewel dat al een tegenvaller was, werd in de extra tijd van het eerste deel de rest van de wedstrijd bepaald. Thijs van der Zon zette Nieuwkoop op 0-1 en direct na de aftrap leek de thuisclub op weg naar de snelle gelijkmaker.

Doelman Thomas Boekestein kegelde Remco Zuijdervliet onderuit en arbiter Ivar Gieles wees uiteraard naar de stip, maar vond het feit niet genoeg voor rood. Tot overmaat van ramp stopte de doelman de penalty van Bryan de Bruin. Als De Bruin wel raak had geschoten, was er waarschijnlijk niets geks meer gebeurd, want het duel verliep sportief.

Alphia verloor echter de kop, voelde zich zwaar gedupeerd en liep na de pauze tegen een groot aantal gele en maar liefst drie rode kaarten aan. De arbiter was uiteraard de gebeten hond, maar eigenlijk waren al die kaarten terecht. Logisch, dat na het derde rood geen sprake meer was van een wedstrijd.

Boy Vork en Jeffrey Pieterse maakten er freewheelend vrolijk 0-3 van en niemand vond het jammer dat scheidsrechter Gieles na negentig minuten affloot.