• Iris Versteeg

Rondje langs de voetbalvelden

NIEUWKOOP In het weekend van zondag 27 januari start de tweede helft van de voetbalcompetitie. Interessant om eens terug te blikken met diverse voetbalteams op de eerste helft van de competitie over wat er zoal mis ging, maar vooral ook wat er goed ging en met welke ambities en verwachtingen er vooruit gekeken wordt op de tweede helft van de competitie.

Aat van Putten

ZEVENHOVEN Trainer-coach Chris Snatersen van SV Zevenhoven: "Ondanks de goede voorbereidingen zijn we de eerste helft van de competitie uiteindelijk stroef begonnen. Daar zag het zeker niet naar uit, omdat er tijdens de oefenwedstrijden veelbelovend werd gespeeld. Daardoor hadden we best wel hoge verwachtingen bij de start van de competitie. De eerste wedstrijd verloren we en dat was voor de ploeg best wel een mentale klap. Daarna volgde er een goede serie en hebben we zelfs op de tweede plaats gestaan. We behaalden behoorlijke resultaten tegen sterke tegenstanders. Daarna ging het minder en belandden we in de middenmoot. We willen zo lang mogelijk meedoen in de strijd om de 3e periodetitel."

NICOLAAS BOYS Elftalleider Eddy van Vliet van Nicolaas Boys: "Ontevreden kunnen we niet zijn uiteraard, als je bovenaan staat. Natuurlijk genieten we daarvan, maar we hebben nog niets gewonnen hoor. We richten ons op de eerstvolgende wedstrijd en dat is tegen Kickers'96. Onze ambitie was aanvallend voetbal te laten zien. In ieder geval aantrekkelijk voetbal. En dat is gelukt. Daar gaan we ook mee verder. We zien wel hoe de tweede helft verloopt. Halverwege het tweede deel van het seizoen zien we wel hoe hoog we de lat moeten leggen. We onderschatten geen enkele tegenstander."

NSV'46 Trainer-coach Dennis van den Ing van NSV'46: "We staan momenteel bovenaan, dus ben ik een tevreden trainer. Kwalitatief hebben we ook goed voetbal laten zien. We zijn het aan onze stand verplicht om daaraan een vervolg te geven. En dat gaan we ook doen. Er zijn nog veel spelers met vakantie. We zijn 4 januari weer begonnen met de trainingen. We spelen de komende tijd nog drie oefenwedstrijden, waaronder Kockengen en Van Nispen. Op 27 januari moeten we weer scherp zijn. Dan spelen we thuis tegen SV Zevenhoven. Ik heb alle vertrouwen in een goede tweede helft van de competitie."

SV NIEUWKOOP Trainer-coach Koost van Zoest van SV Nieuwkoop: "Natuurlijk had ik gehoopt met de ploeg hoger te staan. Het is niet anders. Maar we moeten niet vergeten dat we een jonge ploeg hebben. Een jonge ploeg met veel potentie. We zitten in een zware competitie, waarin we zeker niet zijn weggespeeld. De laatste wedstrijd tegen CVC Reeuwijk hebben we gewonnen en aan het spel dat we daar lieten zien hou ik me vast. Daar hoop ik mee door te gaan om zo aan de nacompetitie te ontkomen. We spelen nog oefenwedstrijden tegen WIJ1 en ROAC1 om weer in ons ritme te komen en goed voorbereid aan de tweede helft van de competitie te beginnen. We beginnen thuis tegen DoCos."

TAVV Trainer-coach Niels Slotje van TAVV: "We spelen in een ongelofelijk sterke competitie tegen goede ploegen die daarvoor ook de middelen hebben. We hebben vier wedstrijden gewonnen, vier wedstrijden gelijk gespeeld en vier wedstrijden verloren. Op zich niet slecht, mede gelet op het feit dat we bij aanvang van de competitie veel blessureleed kenden. We starten op 27 januari tegen RCL1 en daarna krijgen we de top 3 van de competitie. Als we in deze wedstrijden punten pakken dan kijken we weer naar boven. Het hangt dus allemaal af van de resultaten en of je selectie fit en compleet blijft. We zijn op dit moment redelijk compleet en fit. En dat hopen we te blijven. Behaal je de tweede helft van de competitie het zelfde aantal punten dan in de eerste helft dan eindig je in de middenmoot en speel je je veilig. De komende tijd spelen we nog oefenwedstrijden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

SV SPORTIEF Elftalleider Olaf Wens van SV Sportief: "We hadden natuurlijk niet verwacht op de laatste plaats te zullen staan halverwege de competitie, ondanks het feit dat we 3 à 4 spelers zagen vertrekken. In de aanloop naar de competitie lieten we tijdens de oefenwedstrijden redelijk tot goed voetbal zien. De verwachtingen waren dan ook best wel hoog gespannen. Naast het vertrek van verschillende spelers hebben we ook veel blessureleed gekend. Daar ligt 80% van de oorzaak van onze lage klassering. Met een fitte ploeg horen we veel hoger te staan. Dan moet de middenmoot haalbaar zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons ook gaat lukken. We spelen eerst nog oefenwedstrijden tegen Nicolaas Boys en Zwammerdam. Op 27 januari starten we tegen Woubrugge."