• Robert Joore

NSV'46 bijna kampioen

NOORDEN NSV'46 heeft afgelopen zaterdag 19 mei geen krimp gegeven in de strijd om het kampioenschap van de vierde klasse C. Het won uiteindelijk met 3-0, maar of dit genoeg is moet worden afgewacht.

Aat van Putten
Directe concurrent Aarlanderveen speelde thuis tegen Woerden en had het lange tijd moeilijk. Het wankelde bij een stand van 1-1, maar sloeg vervolgens in de slotfase alsnog keihard toe. Het werd uiteindelijk 5-1.
NSV '46 kende thuis tegen Rohda '76 hetzelfde probleem. Trainer-coach Van den Ing vond het deze middag een nerveus potje. ,,NSV voetbalde vanmiddag vanuit een gesloten organisatie, zoals we ook hadden afgesproken. Geen goals tegen was het motto. Dat is uiteindelijk gelukt, maar het ging niet vanzelf. Het duurde ruim een uur toen NSV'46 door een goed uitgespeelde aanval via Lars de Jong NSV op voorsprong zette: 1-0. We hadden geenszins te klagen", aldus Van den Ing. ,,We bleven wel op de hoogte van de stand bij Aarlanderveen. Tot 1-0 was er geen vuiltje aan de lucht. Tot we doorkregen dat Aarlanderveen ineens geen uitlopen. Toen moest bij ons ook het gas erop. Dat lukte ook met goals van Camiel Dusseldorp en -weer- Lars de Jong: 3-0." Van den Ing: ,,Op zich hou ik er een goed aan over en ga ik er van uit dat we volgende week kampioen worden, ondanks dat we maar een doelpunt verschil in ons voordeel hebben. Gewoon uitgaan van onze eigen kracht wat ik al het hele jaar verkondig, hoewel ik de overwinning van Aarlanderveen met 5-1 tegen Woerden wel bedenkelijk vind. Vorige week voetbalde het namelijk ijzersterk."