• Iris Versteeg irisversteeg@live.nl

Doelpuntenfestijn

NSV'46 doet goede zaken tegen vv Sportief

Aat van Putten

NOORDEN Met het spektakelstuk van 5 november 2016 nog in het achterhoofd waren de verwachtingen afgelopen zaterdag 7 oktober bij het publiek tussen NSV '46 en VV Sportief wederom hoog gespannen. Een doelpuntenfestijn werd het zeker, maar al met al was het dit keer een matige wedstrijd. NSV'46 won met 4-1 en is samen met Rijnstreek met een maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden koploper. NSV'46 heeft wel een beter doelsaldo.

"Over de eerste helft kunnen we kort zijn", aldus Peter van der Zwet, elftalleider van NSV '46: "Een rommelige wedstrijd, waarbij beide ploegen weinig tot geen kansen wisten te creëren". De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft begonnen beide teams feller, met NSV '46 als de iets betere ploeg. NSV'46 combineerde beter, won meer duels en kreeg daardoor meer grip op de wedstrijd. Lars de Jong, ingevallen voor de met een enkelblessure uitgevallen Menno van Zuylen, bleek de matchwinnaar van de middag. Na 15 minuten spelen scoorde hij de 1-0 voor NSV'46. Hij werd aangespeeld en met twee tegenstanders in zijn rug wist hij toch met een schuine schuiver onder de keeper door de score te openen.

In ongeveer de 70e minuut wist diezelfde Lars de Jong vanuit nagenoeg een identieke situatie de 2-0 aan te tekenen. Toch wist Sportief de spanning enigszins terug te brengen door in de 80e minuut de aansluitingstreffer te scoren: 2-1. Maar niets bleek minder waar. De mooiste goal van de middag viel kort na de aansluitingstreffer. Robin van Koert wist Lars de Jong perfect te vinden. Deze wist raad met zijn kans en maakte de 3-1 voor NSV'46.

Vijf minuten voor tijd maakte Nick Geerlof vanuit een uitvalletje de 4-1 wat tevens de eindstand was.

"Een verdienstelijke en terechte overwinning" volgens Peter van der Zwet. "Lars de Jong die door een langdurige blessure zijn basisplaats was kwijtgeraakt heeft hiermee natuurlijk zijn kans gepakt. Volgens week wacht Moerkapelle uit. Maar door vanmiddag kijken we daar met vertrouwen naar uit".