• Door geconcentreerd spel en een flink tempo wint Altior overtuigend.

    Rob Joore

Altior 1 wint overtuigend

LANGERAAR Altior 1 heeft afgelopen zondag 13 mei een overtuigende en meer dan verdiende overwinning behaald tegen FC Rijnland. Het team won thuis terecht met 6-0. Omdat alleen directe concurrent Nicolaas Boys -weliswaar nipt- ook won mag Altior zich nog geen kampioen noemen. Volgende week wacht de wedstrijd SV DIOS 1 uit en kan Altior, bij het behalen van 1 punt, volgende week officieel kampioen worden.

Aat van Putten

,,Een overwinning voor Altior 1 waar niets op af te dingen valt", aldus sponsor coördinator Nic Smoorenburg. De eerste tien tot vijftien minuten gebruikte Altior 1 om de tegenstander af te tasten. ,,We gaven niets weg, maar creëerden ook geen kansen." In de 21ste minuut werd eindelijk met een diepe pas Marco Pellegrom bereikt. Deze nam de bal prachtig mee en met de buitenkant links liet hij de goalie van Rijnland kansloos: 1-0. Een technisch voortreffelijk geslaagde actie, vond Smoorenburg. In de 25ste minuut werd wederom Marco Pellegrom bereikt. Met een stift wist hij de complete verdediging van Rijnland te verrassen om vervolgens Ed van der Weijden aan te spelen. Deze wist met een lob de uitgelopen keeper te passeren: 2-0. Dit was ook de ruststand.

VERMOEID Bij aanvang van de tweede helft kon al worden geconstateerd dat de spelers van Rijnland vermoeid waren. Altior bleef geconcentreerd spelen en begon zelfs een tempootje hoger te spelen. Het duurde tot de 60ste minuut tot dit krachtsverschil zich vertaalde in de derde treffer. Ed van der Weijden werd via een snelle aanval aangespeeld. Zonder na te denken schoot hij keihard de 3-0 binnen en was de wedstrijd definitief gespeeld. Na weer een kwartier voetballen was het wederom Ed van der Weijden die de verdediging van Rijnland helemaal zoek speelde. Hij wist de vrijstaande ingevallen A-junior R. Blommensteijn te bereiken, die vervolgens voor de 4-0 zorgde.

TEMPO In plaats van gas terug te nemen ging Altior nog meer tempo spelen en moest het volledig moegestreden Rijnland nog twee treffers incasseren.
Voor de 5-0 zorgde spits Marco Pellegrom. Hij werd door een snelle aanval aangespeeld en kon daardoor alleen op de keeper af. Zonder problemen tikte Pellegrom de 5-0 in. Een paar minuten voor tijd bepaalde -alweer hij- Ed van der Weijden de eindstand op 6-0. Het was, volgens Smoorenburg, al bij al een sportieve en goed geleide wedstrijd.

CONCURRENTIE Na de wedstrijd werd duidelijk wat de concurrentie had gedaan. RKDES ging verrassend met 2-0 onderuit bij ASC, Nicolaas Boys won op de valreep thuis met 2-1 van Van Nispen en Stompwijk versloeg Bernardus.

,,Dit was geen slecht nieuws voor ons", aldus Smoorenburg. ,,Officieel is het kampioensfeest een weekje uitgesteld, maar volgende week treft Altior in Nieuw-Vennep SV DIOS. Met 1 punt kan het dan kampioen worden. Het kan eigenlijk niet meer fout gaan."