• Iris Versteeg irisfotografie@live.nl

Altior 1 wint en is koploper

Aat van Putten

Langeraar Altior heeft zondag 29 oktober een verdiende overwinning behaald tegen laagvlieger Stompwijk'92. Het won thuis terecht met 3-0. Omdat de directe concurrentie verloor, voert Altior nu voorlopig in de 3e klasse de ranglijst aan.

Een overwinning voor Altior 1 waar niets op af te dingen valt, aldus ook teamleider Andor van Velzen. "Het eerste kwartier hebben we perfect gespeeld en had Altior 1 het heft in handen en was daardoor heer en meester. We hebben kansen genoeg gehad en er was geen vuiltje aan de lucht. Het enige dat ik ze kan verwijten is dat we vergaten te scoren. Door dit na te laten kwam Stompwijk'92 beter in de wedstrijd en creëerde het zelfs ook meerdere kansen."

De promovendus had best wel verrassend een opstelling met twee spitsen -hetgeen gelet op de stand in de competitie ook wel logisch was-, maar wist ook niet tot scoren te komen. Bij rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

De gemaakte afspraken in de rust om sneller, scherper en feller te spelen werden in de tweede helft goed uitgevoerd. Van Velzen: "Ik zag een overtuigender, een gemotiveerder en een beter spelend Altior dan voor de rust. De duels werden gewonnen en Altior straalde de wil om te winnen uit".

Toch was het Stompwijk '92 die de score uit een snelle combinatie wist te openen. Het doelpunt werd evenwel -terecht- afgekeurd wegens buitenspel.

Na ongeveer 20 minuten spelen kwam uiteindelijk de terechte beloning. Door een uitgekiende strakke dieptepass van Anton den Haan kon Sven van Vliet als opkomende linksback de bal bemachtigen en vervolgens zijn tegenstander(s) uitspelen. De uitkomende keeper van Stompwijk '92 had eveneens het nakijken waardoor Altior op een 1-0 voorsprong kwam.

Twee minuten later was het weer raak. Een genomen corner kon de goalie van Stompwijk niet onder controle krijgen. In de rebound scoorde Mike Otto de 2-0. Weer een paar minuten later werd uit een mooi uitgevoerde aanval tussen Mike Otto en Marco Pellegrom Ed van der Weijden in stelling gebracht. Van der Weijden schoot strak in de kruising en zorgde daarmee voor een 3-0 voorsprong. Dat was ook de eindstand.

Door het verlies van Rijnland en Nicolaas Boys is Altior nu koploper. Volgende week speelt Altior de uitwedstrijd tegen Bernadus uit Hazerswoude. "We kijken er vol vertrouwen naar uit", aldus Van Velzen.