• De muziek van Status Quo schalt over het Reghthuysplein.

    irisfotografie@live.nl

Zomerse rock and roll op Regthuysplein

NIEUWKOOP Een groot podium met verschillende bands, Amerikaanse lekkernijen als broodje hotdog of spareribs, zomerse temperaturen: voor veel Nieuwkopers herleefden de vijftiger en zestiger jaren op zaterdag 18 en zondag 19 augustus en dat was genieten.

José Vlug

De zaterdag was gereserveerd voor verschillende tribute bands: de Brabantse Blue Moon met muziek van Elvis Presley, de Nieuwkoopse Creedence Clearwater Revival Tributeband Up Around the Band en de Status Quo Tribute uit België.

The Young Elvis betrad zaterdagmiddag als eerste het podium. 'Elvis', met mooie Elvis kuif: ,,We gaan echt swingen, compleet met been- en heupbewegingen! Wacht maar af!" Hij had niets teveel gezegd. Bekende en minder bekende nummers van The King of Rock and Roll, die 41 jaar geleden overleed, Op zaterdagavond was het swingen geblazen op het opzwepende ritme van CCR en Status Quo.

''Country meets Rock & Roll', zo heette op zondagmiddag de ontmoeting van Savannah en The Wieners. De petticoats zijn dit jaar nog in de kast gebleven en aan Rock and Roll dansen heeft men zich nog niet gewaagd, maar de line dancers gingen los op de klinkers van het Reghthuysplein. In de Dorpsstraat waren klassieke Amerikaanse auto's te bewonderen, blinkend opgepoetste Buicks en Jaguars, waar menig liefhebber rondjes om draaide.

Eem sfeervol weekend, georganiseerd door Event Center Nieuwkoop.