Voorlichtingsdag over medicijngebuik ouderen

TER AAR KBO afdeling Ter Aar organiseert vrijdag 23 februari in samenwerking met de apotheek Ter Aar een voorlichtingsmiddag over het medicijngebruik door ouderen. 'Wijs met medicijnen' is een landelijke campagne KBO/PCOB en KNMP (de beroeps en branche organisatie van Nederlandse apothekers). De voorlichtings begint om 14.00 uur en de zaal is open om 13.30 uur. De entree, inclusief koffie is gratis. Na afloop is er een bingo.

Deze campagne is hoognodig, jaarlijks worden 41.000 mensen opgenomen door verkeerd medicijn gebruik, waarvan 2/3 ouder dan 65 jaar. Als men ouder wordt heeft men meer risico op bijwerkingen, zeker als men meerdere medicijnen gebruikt. Sommige medicijnen werken elkaar zelfs tegen, en dienen op daarom op verschillende tijdstippen worden ingenomen. Maatwerk door de apotheker maakt het gebruik van medicijnen zo veilig mogelijk. Met een PowerPoint presentatie zal de apotheker aanwezigen uitgebreid informeren over de werking en bijwerkingen van de meest door ouderen gebruikte medicijnen.

Alle deelnemers ontvangen van de 175 jarige KNMP gratis een boekje met belangrijke tips voor oudere geneesmiddelengebruikers. Natuurlijk kunnen die middag ook vragen gesteld worden over eigen medicijnen.