• Archief

Vijf mannen aangehouden op verdenking van drugshandel

NIEUWKOOP De politie heeft in het afgelopen half jaar vijf mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De mannen worden verdacht van het dealen van drugs in de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

De politie kwam de verdachten op het spoor na verkeerscontroles begin dit jaar waarbij twee automobilisten werden staande gehouden. De controles werden verricht na meldingen van overlast door drugsgebruik. De politie trof bij beide controles in de auto's zogenaamde ponypacks (papieren verpakking voor drugs) aan gevuld met cocaïne. Het vermoeden rees dat de mannen drugsdealers waren. De drugs werden in beslag genomen en politieteam Kaag en Braassem begon vervolgens een onderzoek naar de mogelijke drugshandel. Daaruit kwam naar voren dat er drugs werd afgenomen in onder meer Woerdense Verlaat, Noorden en Ter Aar.

De verdachten, twee mannen van 25 en 26 jaar uit Woerden, een 29-jarige man uit Linschoten, een 29-jarige man uit Ter Aar en een 20-jarige man uit Leiden zijn inmiddels voorgeleid bij justitie. De verdachten zijn in afwachting van de zitting in vrijheid gesteld.

Wie vermoedt dat in de buurt drugs worden verhandeld, kan dit melden via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.