Soundmix-Playbackshow weer een succes

WOERDENSE VERLAAT De jaarlijkse Soundmix-Playbackshow in Gebouw Beatrix was afgelopen zaterdag 3 februari weer een succes. Zoals ieder jaar is ook deze avond weer uitgemond in één groot feest. In totaal waren er zestien playbackoptredens en drie soundmixacts. Er was door de deelnemers veel tijd en aandacht gestoken in het bedenken en oefenen van een bijzondere act. Hierdoor was de kwaliteit van de acts enorm hoog. Voor de jury, die bestond uit Jeanine, Olaf en Olga, was een zeer moeilijke taak weggelegd. De optredens werden aan elkaar gepraat door een duo-presentatie bestaande uit Henri en Marcus.

Voor Rick en Arie werd het een mooie avond, want met het playbacken van "Een mooie dag" van Jayh wonnen ze de eerste prijs bij de Junioren. Bessie, Pip, Gina en Fiene gingen er met de tweede prijs vandoor met hun act "Barbiegirl" en Mees en Judah wonnen de derde prijs als Fource met "Love me". De 7-jarige Niels, die samen met zijn vader Jan Smit & Gerard Joling nadeed met "Echte vrienden", ontving van de jury de aanmoedingsprijs om volgend jaar weer mee te doen.

Na deze prijsuitreiking was het tijd voor de Senioren en de Soundmix-kandidaten. Als eerste soundmixer, tussen de playbackacts door, was de 11-jarige Kiki aan de beurt die een bijzonder mooie vertolking van "Scars to your beautiful" van Alessia Cara neerzette. Na Kiki volgden weer een aantal playbackacts waarna de 16-jarige Lucca, die vorig jaar nog de aanmoedigingsprijs won, "This town" van Naill Horan heel mooi zong. Als laatste soundmixact was het Shantykoor "De Wijze Mannen" aan de beurt die een zelfgemaakt lied ten gehore bracht.

Na lang beraad van de jury ontving Lucca bij de soundmixers de eerste prijs. De jury had speciaal voor "De Wijze Mannen" gekscherend een zogenaamde "hoofd"prijs in de vorm van een tondeuse, refererend aan een regel uit het lied waarin ze zingen zich allemaal kaal te scheren als ze zouden winnen.

De eerste prijs bij de playbackkandidaten was voor "De Wijze Vrouwen" met hun Tina Turner-medley. De Kooksoofjes ontvingen de tweede prijs en de derde prijs was voor de Spice Girls met "Wannabe".

De deelnemers, de bezoekers en de Oranjevereniging Prinses Margriet kijken terug op een geweldige avond die mede door de fijne samenwerking met de nieuwe beheerders, Ramon en Denise, van Café Bea tot stand is gekomen.