• Er wordt intensief gerepeteerd voor het concert.

    Eigen foto

Scholieren treden op met Crescendo

NIEUWVEEN Voor de jeugdleden van muziekvereniging Crescendo is het al best spannend om mee te doen met het grote orkest. Voor basisschoolleerlingen uit Nieuwveen wordt het zondag 15 april allemaal nog spannender. In zalencentrum De Ringkant spelen zij een grote rol in 'Wieger wordt wakker'. Samen met het jeugdorkest en de fanfare treden zij om 14.30 uur op in deze vrolijke muziekvoorstelling.

Op obs De Tamboerijn en De Nicolaasschool werd de afgelopen weken druk geoefend op blokfluit, zang en ritmische oefeningen. De eerste gezamenlijke repetitie met het orkest is inmiddels geweest. En toen bleek dat het oefenen op school toch even anders is. Het tempo is nieuw en al die instrumenten is ook even wennen.

Dirigent Dirk-Jan de Boer nam alle tijd voor de aanwezige schoolkinderen en al snel pakte iedereen het ritme op. Na een uurtje repeteren bleek het vooral een leuke ervaring en keek iedereen enthousiast uit naar het eindresultaat, het concert op 15 april.

Wieger wordt wakker is dan ook een project speciaal geschreven voor het basisonderwijs. Het doel is om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met muziek. Om echt te ervaren hoe leuk; heeft muziekvereniging Crescendo op 15 april nog een speciaal programma voor na het concert.

Kinderen kunnen zich inschrijven voor diverse workshops als bügel, boomwhacker of blokfluit. Verder is er volop gelegenheid om alle instrumenten zelf uit te proberen.

Wieger wordt wakker is vrij toegankelijk, ook voor leerlingen van basisscholen buiten Nieuwveen.