• PR

Kandidatenlijst Natuurlijk Nieuwkoop vastgesteld

De partijen zijn samen verenigd in de fractie Natuurlijk Nieuwkoop en gaan ook onder deze naam de verkiezingsstrijd aan. De lijst bevat in totaal 27 kandidaten, met name de eerste 7 gaan een grote rol spelen in de komende campagne.

Volgens Jan Dirven van de kandidaatstellingscommissie zijn de kandidaten vooral getoetst op: het willen nemen van verantwoordelijkheid, de betrokkenheid bij de gemeenschap, hun ervaring en het als persoon open staan voor nieuwe ideeën. Daarnaast is er ruime aandacht besteed aan een goede mix, zodat alle kernen uit de gemeente zich vertegenwoordigd zien in de lijst. Net als jong en oud, en een breed pallet aan kennis en interesses die elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Als lijsttrekker is Pien Schrama unaniem herkozen, omdat zij 'uitstekend in staat is om de politiekinhoudelijke koers vorm te geven en met haar aanstekelijk enthousiasme ook het politieke gezicht van onze lijstcombinatie kleur te geven en de lijst aan te voeren, aldus Dirven.

De eerste zeven op de lijst zijn: Pien Schrama, Berry Dors, Kees Hagenaars, René Carlier, Bas Oostwoude, Joke van Boxtel en Tessa van Diemen-Schrama.

vlnr: Bas Oostwouder, Kees Hagenaars, Pien Schrama, René Carlier, Joke van Boxtel, Berry Dors, Tessa van Diemen