• Bloemen van voorzitter Marijke voor Marga (links), Aad en Ria (rechts).

    Iris Versteeg

Jubilarissen in het zonnetje gezet

LANGERAAR Al voordat de jaarvergadering, afgelopen vrijdag 6 april, van EHBO-vereniging Sint Christoffel is begonnen, vraagt bestuurslid Jeroen van Sundert even de aandacht voor twee actieve leden, die al veertig jaar lid zijn van EHBO-vereniging.

Loek Sassen

Hij noemt Aad Hijdra, al twintig jaar voorzitter van de club, een man waar de vereniging trots op kan zijn: ,,Al veertig jaar lid, recht door zee en altijd duidelijk!"

ONDERSCHEIDING Hij krijgt uit handen van Marijke van Beukering, voorzitter van de Nationale Bond voor EHBO, het bondsinsigne in de vorm van een gouden speld, op zijn revers geprikt.

Marga van der Pijl zet al veertig jaar haar beste beentje voor in de EHBO-vereniging: hulp bij allerlei festiviteiten, organisatie van cursussen en verzorging van de cursisten in het oefenlokaal.

Zij krijgt van de landelijke voorzitter een zilveren hanger. Beide onderscheidingen, met een oorkonde, 'als blijk van waardering voor veertig jaar lidmaatschap'.

Die eer valt ook Lia Hoogenboom ten beurt; zij is al 41 jaar lid, maar door onduidelijke redenen is de onderscheiding er vorig jaar bij in geschoten.

De voorzitter maakt haar excuses met: ,,Ja, ik moet 't toegeven, we hebben hierin een fout gemaakt!"

VIERING 70 JAAR Vrijwilligers van de EHBO-vereniging worden graag ingeschakeld bij typisch Langeraarse activiteiten zoals de kermis: in de feesttent, het trucktrekken, de beddenrace, maar ook bij het Dansfestival van Carnavalsvereniging De Plasduikers en de Caravancup bij Altior.

Volgend jaar bestaat de vereniging zeventig jaar en in de vergadering wordt alvast een voorschot genomen op de organisatie van een groots evenement.

Ook de Nationale Bond bestaat al zo lang en voorzitter Van Beukering ziet een mogelijkheid om de viering in Langeraar een landelijk tintje te geven. Een commissie wordt gevormd om de ideeën nog verder uit te werken.