• Pixabay

Inloopavond over bouw supermarkt

TER AAR Vomar is van plan om achter Intratuin een supermarkt te openen. De gemeente houdt donderdag 4 oktober een inloopmiddag en -avond over dit onderwerp van 16.00-18.00 uur en van 19.00-21.00 uur in De Vlinder in Ter Aar.

Op 8 maart nam de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit, waarmee het college aan de slag is gegaan. Voorlopig mag een supermarkt niet open door het voorbereidingsbesluit; hierover lopen nog wel juridische procedures. De afgelopen maanden heeft de gemeente drie scenario's uitgewerkt. De inloopbijeenkomst in De Vlinder gaat hierover.

In juni was er ook een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen. Onder andere aan de hand van de input uit deze bijeenkomst is onderzocht of en hoe het bestemmingsplan het beste kan worden aangepast of ingevuld.

Drie scenario's worden voorgelegd aan de raad:

A. De gemeente wint de juridische procedure. Er komt geen supermarkt achter de Intratuin. Naar verwachting dient Hoorne Vastgoed dan een schadeclaim in bij de gemeente.

B. De gemeente verliest de juridische procedure. Vomar opent de supermarkt en Hoorne Vastgoed verhuurt een tweede commerciële ruimte aan andere winkeliers. Er ontstaat een tweede winkelcentrum in Ter Aar.

C. Er komt een supermarkt in het centrum van Ter Aar (De Vlinder) en ook woningen en horeca. Totdat de winkel in het centrum open kan, opent Vomar tijdelijk achter Intratuin. Tijdens de inloop kan men de scenario's bekijken en vragen stellen. Er zijn er ook raadsleden aanwezig.