Inloopavond dorpsraad Zevenhoven

ZEVENHOVEN Op maandag 13 november zijn alle inwoners van Zevenhoven en Noordeinde welkom tijdens een inloopavond in 't Trefpunt, die georganiseerd wordt door de initiatiefgroep dorpsraad Zevenhoven.

Tussen 19.30 en 21.00 uur kan iedereen gewoon binnen wandelen in het café-partycentrum aan S. v. Drielstraat 4, voor een tip, vraag, voorstel of een leuk idee. Op deze bijeenkomst wordt onder andere tussen 20.00 en 20.15 uur, de uitslag van de enquête, die heel veel inwoners hebben ingevuld, gepresenteerd.

De 'dorpsraad in oprichting' hoopt dat veel mensen het dorp Zevenhoven positief vooruit willen helpen. Mede-initiatiefnemer Theo de Boer vertelt: "Vaak zijn er ideeën genoeg bij inwoners, maar bij wie kun je ze kwijt? En hoe vind je andere inwoners die met dezelfde ideeën lopen? De gemeente is vaak een stap te ver. Een op te richten dorpsraad is een schakel tussen de inwoners en de gemeente waardoor je op een laagdrempelige manier zaken kunt aankaarten en ideeën kunt uitwerken".

De gemeente juicht de oprichting van een dorpsraad alleen maar toe. Een dorpsraad kan bekijken of er meer onderlinge samenwerking in het dorp kan plaatsvinden zodat er meer dorpsgevoel ontstaat.

Of er daadwerkelijk een dorpsraad in Zevenhoven komt, hangt van de inwoners af.

"De initiatiefgroep die het idee van de dorpsraad uitgewerkt heeft, hoop dat er veel inwoners even binnen stappen op 13 november. Ook jongeren zijn welkom. Voor hen is er een aparte hoek waar zij hun tips kwijt kunnen".