Expositie over De Mens

Werk Grafiekgroep in het Reghthuys

NIEUWKOOP De Grafiekgroep exposeert vanaf 12 november in 't Reghthuys aan het Reghthuysplein.

De expositie wordt geopend om 15.00 uur door oud-plaatsgenoot Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond.

De organisatie schrijft: "Van hem kan gezegd worden, dat hij altijd met "De Mens" bezig is. Na de toneelacademie was hij acteur. Daarna was hij jarenlang Tweede Kamerlid. Tegenwoordig bekleedt hij meerdere functies in het bedrijfsleven, de cultuur, media en onderwijs en is schrijver."

De laatste keer dat De Grafiekgroep exposeerde, was in oktober 2016 toen de leden deelnamen aan de landelijke "Maand van de Grafiek".

Het nu gekozen thema "De Mens" riep veel inspiratie op bij de kunstenaars. Naast de ambachtelijke etsen hangt op de expositie ook in diverse andere stijlen gemaakt werk. De leden van de Grafiekgroep zijn: Bep Aartse, Janny Endstra-Docters van Leeuwen, Wim Korndörffer, Debora Noë en Bert Tas.

Als gastexposant neemt Els van Foeken met haar beeldhouwwerk deel aan de expositie en vormt zo een ruimtelijke combinatie met het werk van de Grafiekgroep. Els is tijdens haar carrière altijd met "De Mens" bezig geweest. Zij is meestal in haar atelier te vinden waar zij onder andere ranke menselijke figuren beeldhouwt en portretten in steen en brons.

De openingstijden zijn: zaterdag 11, 18, 25 november 10.00-16.00 uur en zondag 12, 19, 26 november 12.00-17.00 uur. Gratis entree