• De vrienden zoeken opvolgers zodat de triatlon ook in 2019 kan worden gehouden.

    Eigen foto

Dertigste keer Triatlon Ter Aar

TER AAR Triatlon Trainingsgroep Nieuwkoop (TTN) houdt zondag 13 mei de 30e Keukenwarenhuis Triatlon Ter Aar. Dit is de allerlaatste keer dat deze jaarlijkse triatlon wordt georganiseerd.

TTN is een triatlonvereniging, die 35 jaar geleden werd opgericht door een groep vrienden, die elkaar leerden kennen, op een sportschool in Nieuwkoop.

TRAINEN De vrienden trainen sindsdien iedere dinsdagavond samen op het terrein van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

Dertig jaar geleden organiseerden zij de eerste triatlon in en rondom zwembad de Aarweide.

Op het hoogtepunt kende de triatlon bijna driehonderd deelnemers uit binnen- en buitenland.

KWART EN ACHTSTE Voor 13 mei staan een kwart en een achtste triatlon op het programma. De 'kwart' is voor deelnemers van 18 jaar en ouder: 1 km. zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen, zij starten om: 8.00, 8.30, 9.00 en 9.30 uur.

De 'achtste' is voor deelnemers van tenminste 14 jaar: 0.5 km zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Zij starten om 10.00, 10.15 en 10.30 uur.

Bij deze afstand zijn echter geen prijzen beschikbaar.Hoofdsponsor is het Keukenwarenhuis.nl, zonder wie het evenement niet georganiseerd kon worden.

John Lelieveld van de organisatie: ,,Maar ook de vele vrijwilligers, om het verkeer langs de route (Schilkerweg, Nieuwveenseweg, Zevenhovenseweg, Korteraarseweg, Oude Kerkpad), in goede banen te leiden, zijn natuurlijk onmisbaar."

De vijf vrienden betreuren het, dat het tot nu toe niet is gelukt om opvolging te vinden, die de organisatie voor haar rekening zal nemen, waardoor het er op lijkt, dat dit de laatste triatlon van Ter Aar zal worden.