• Eigen foto

Dalabonnement Alphen - Schiphol blijft

TER AAR Na vragen van GroenLinks is de afschaffing van het dalabonnement op de buslijn tussen Alphen -Schiphol van tafel. De afschaffing dreigde met name de werknemers met onregelmatige diensten en ploegendiensten op kosten te jagen. Zij zouden buiten de spits niet meer met korting kunnen reizen, waardoor hun reiskosten zouden verdubbelen. GroenLinks wees het provinciebestuur erop dat dit niet mag volgens de provinciale regels. Daarom grijpt het provinciebestuur nu in en kunnen bestaande abonnementhouders nog minstens vier jaar met korting reizen.

Één van de passagiers die dagelijks voor zijn werk gebruik maakt van deze buslijn is Dirk Koeleman uit Ter Aar: ,,Zonder dit abonnement zouden de reiskosten van 62 euro naar 158 per maand stijgen. Een bizarre prijsstijging. Reizigers die afhankelijk zijn van deze lijn om naar hun werk te gaan zijn dan zo'n 900 euro per jaar meer kwijt. Collega's wilden al hun baan opzeggen of een auto kopen. Mooi dat dit door ingrijpen van GroenLinks nu niet meer hoeft."

Berend Potjer (Statenlid GroenLinks): ,,Ik ben heel blij met deze beslissing. Dat mensen hun baan kunnen houden en niet de auto worden ingejaagd. Als het aan GroenLinks ligt beperken we dit niet tot de tot deze lijn en mensen die toevallig al een dalabonnement hadden, maar voeren we overal in Zuid-Holland dalabonnementen in."