• Iris Versteeg irisfotografie@live.nl

CJG nu de Verbinding

NIEUWKOOP Het Centrum voor Jeugd en Gezin heet voortaan De Verbinding.

Vrijdagmiddag 6 oktober werd de nieuwe naam onthuld door Elly Blijleven en wethouder Annette Pietersen. Blijleven won de namenwedstrijd die in juli uitgeschreven was voor het complex waar meerdere organisaties een plekje hebben gevonden. Het gaat om JGZ ('consultatiebureau'), pedagogisch adviespunt en schoolarts, kwadraad maatschappelijk werk, Jeugd en gezinsteams (JGT), Tom in de Buurt, Jeugd en Jongerenwerk, Jeugdagent/politie, Sociaal Team, Home start, Halt en Jeugdpreventieteam.

Wethouder Pietersen heette alle aanwezigen welkom in het gebouw aan Achterweg 7. Hierna werd de naam van het nieuwe gebouw onthuld. Tevens werd het aders gewijzigd in De Verbinding 1.

Voor belangstellenden was er een rondleiding door het gebouw dat behoorlijk verbouwd werd om iedereen een mooi plekje te geven. Tevens lieten alle organisaties in het pand zien, wat zij doen en waarvoor je bij ze terecht kunt.

Sinds maandag 17 juli was het voormalige (CJG) al gevestigd op de nieuwe locatie aan de Achterweg 7 in Nieuwkoop. Onder Nieuwkopers ook wel bekend als het oude politiebureau. Het centrum opende op 1 december 2012 zijn deuren.