• Diamanten bruidspaar Annie en Joop Kempers: ,,We kunnen niet zonder elkaar."

    Robert Joore

Burgemeester feliciteert Annie en Joop Kempers met 60-jarig huwelijk

NIEUWKOOP Burgemeester Buijserd heeft het er maar druk mee. ,,Want we begonnen indertijd met diverse jonge stellen in de Vijverhof en sommigen zijn nu of binnenkort ook 60 jaar getrouwd", zegt bruid Annie Kempers-van den Berg. Het is van de burgemeester een goede gewoonte om bij dergelijke lange huwelijken en hoge leeftijden felicitaties en een bloemetje namens de gemeente te gaan brengen.

Loek Sassen

VOETBAL Bruidegom Joop Kempers (84) werd geboren in Papenveer ,,bij het sluisje. maar ik woon al sinds mijn 15e in Nieuwkoop." Annie (82) werd geboren aan 'de Prikwerf' in Aarlanderveen ,,en we ontmoetten elkaar bij een dansavond in 't Oude Regthuis, wat nu 'Jos Vergeer' heet. Ja, want je kon vroeger niet veel anders dan soms 'n avondje dansen", zegt Annie. ,,En je had de voetbal, zegt Joop: ik speelde ook nog in het eerste van Altior."

AFWASSEN Het echtpaar kreeg vier kinderen, waarbij de oudste helaas dood werd geboren. ,,Maar die tel ik toch mee hoor, en nu zijn er, behalve acht kleinkinderen ook twee achterkleinkinderen", zegt Annie. ,,We zijn na de Vijverhof verschillende keren verhuisd binnen Nieuwkoop, maar Aarlanderveen blijft toch nog steeds een beetje trekken: bakker van Leeuwen en ik koop mijn ondergoed nog steeds bij Eikelenboom."

Het was Hans, de tweelingbroer van Annie, die bij het huwelijk tegen Joop zei: ,,En denk erom, dat je goed voor m'n zussie zorgt!"

Maar wat is nu het geheim van een lang huwelijk? ,,Samen afwassen", zegt de burgemeester: ,,eentje wassen en de andere drogen?" Joop: ,,Ach, het is 'n beetje geven en nemen." En Annie zegt:,,We hebben echt weleens wat, hoor, maar we kunnen niet zonder elkaar!" De bruidegom werkte zijn leven lang als timmerman. ,,Mijn vader was koude-grond tuinder in 't Schilk, maar dat zag ik niet zo zitten." ,,Kijk maar eens naar deze kast, en die voor de souvenirtjes, die we kregen van onze kinderen en die: heeft-ie allemaal zelf gemaakt", zegt Annie.

Joop: ,,En nu doe ik alleen nog wat klusjes bij mijn kinderen: maar kalmpjes aan; vloertje leggen, dingetjes maken enzo. En ik heb hier de slaapkamer beneden gemaakt, zodat we niet meer naar boven hoeven om te slapen."

Annie: ,,In de vakantie gaan we al 30 jaar naar Denekamp met mijn zus en haar man: lekker fietsen." ,,Maar wel op de elektrische fiets", zegt Joop.

TOETJES Volgens de wet was het bruidspaar al getrouwd op 1 mei, maar voor de kerk pas op 21 mei. ,,Daarom gaan we op tweede pinksterdag lekker eten met ons hele gezin. We wilden ook wel naar een Chinees restaurant, maar we houden vooral van lekkere toetjes, daarom gaan we toch maar naar een Nederlands restaurant hier in Nieuwkoop," zegt Annie.