• Nationaal Park Dwingelderveld, Davidsplassen, Dwingeloo, Drenthe, Nederland, Europa

    © Natuurmonumenten - Pauline Joosten

Bikkelvaartocht op Nieuwkoopse Plassen

NIEUWKOOP Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen biedt zondag 25 februari een bikkelvaartocht aan over de Nieuwkoopse Plassen. Deelnemers gaan met een fluisterboot het bikkelkoude water op en ervaren hoe de winter de Nieuwkoopse Plassen in zijn greep heeft. Deelnemers wanen zich een poolreiziger, als de wind om hun oren suist. Met verrekijkers speuren ze naar de vogels die de winter op de Nieuwkoopse Plassen doorbrengen.

Varen en een korte wandeling Om even op te warmen gaat de groep halverwege de boottocht aan land voor een korte wandeling. Daar wordt er, onder het genot van een beker warme chocolademelk, een broodje boven een vuur gebakt. Bij terugkomst aan de wal, krijgen deelnemers een heerlijke kop erwtensoep bij Restaurant Tijsterman aangeboden. Er is nog plek voor een aantal personen, deelname kost 15 euro. De boottocht is voor jong en oud. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nieuwkoopse-plassen.

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is te vinden aan de Dorpsstraat 116. Als er vanwege ijspret of harde wind een vaarverbod van kracht is, gaat de boottocht niet door.