• Archief BDUmedia

Bevrijdingsdag 5 mei

NIEUWKOOP In de gemeente Nieuwkoop wordt zaterdag 5 mei op verschillende plaatsen Bevrijdingsdag gevierd.

NOORDEN In Noorden wordt een feestelijke middag gehouden voor alle inwoners in gebouw De Bun. Rond 15.00 uur worden zij welkom geheten en kunnen zich inschrijven voor Heel Noorden Bakt.

De inschrijving sluit om 15.15 uur en om 15.30 uur barst de bakwedstrijd in alle hevigheid los. Het thema van Heel Noorden Bakt is 'Feest'. De deelnemers worden in twee leeftijdscategorieën verdeeld: tot 16 jaar (cupcakes) en 12 tot 99 jaar (lekkerste taart). De jury (onder andere bestaande uit de winnaar van 2016) beoordeelt op originaliteit en smaak.

Om 15.30 uur begint een workshop Bierproeven. In een kleine groep maken de deelnemers kennis met diverse bieren. Er is een presentatie over de geschiedenis van bier en over smaakpapillen. En natuurlijk kan er geproefd worden. De workshop duurt een uur en kost 10 euro per persoon. Inschrijven is noodzakelijk en kan via info@oranjecomitenoorden.nl Om 16.30 uur is het feest in Noorden afgelopen.

NIEUWKOOP Op het Reghthuysplein wordt zaterdag 5 mei Bevrijdingspop 2018 gehouden. Vier fantastische bands entertainen die avond jong en oud.

Naast de muziek wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er drankjes en hapjes te verkrijgen.

De Nieuwkoopse band MØRZ bijt het spits af en betreedt om 16.00 uur het podium. De band bestaat uit zes ervaren muzikanten met een gedeelde passie. De band speelt geen alledaagse liedjes. Natuurlijk komen ook bekende knallers voorbij maar MØRZ speelt voornamelijk rockmuziek van de jaren 90 tot nu, van onder andere The Foo Fighters en Royal Blood.

Steelfactory speelt vanaf 18.00 uur. De band is ontstaan uit het feest Vrienden zingen voor KiKa in Zevenhoven in 2009 en stond ook al op festivals als AJOC en blues tocht Nieuwkoop. Deze vijfkoppige band speelt nummers van onder meer De Dijk, Blues Brothers en Elvis. Om 20.00 uur treedt Ouwe Bekenden op. In 2015 won deze formatie de Battle of the Coverbands. Hun repertoire bestaat uit een aanstekelijke mix van dansbare pop-blues en reggae maar ook uit meezingers in het Nederlands. De nadruk ligt op hits uit de '60-er en '70-er jaren, maar wel afgewisseld met recentere nummers.

Om 22.00 uur speelt de Bodegraafse formatie SlingShot een vijfkoppige coverband die graag een feestje bouwt.