Triggr breidt haar yogalessen uit voor meerdere doelgroepen

03-12-2018, 10:03 | Lezersnieuws | Tamara

Er zijn al diverse yogalessen te volgen bij Stichting !Triggr in Ter Aar. Onder andere: Yin yoga, Hatha yoga en Stoelyoga.

Per januari 2019 zal Triggr ook lessen gaan aanbieden voor peuters, kinderen en zwangeren.  Op maandagochtend worden er ouder-en-kind-yoga-lessen gegeven voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar met zijn of haar ouder. Een heerlijk bewust moment samen ontspannen en genieten. Elke week een nieuw yoga-avontuur.

Op maandagmiddag worden er lessen gegeven voor kinderen van 4-12 jaar oud. We gaan avonturen beleven, doen de zonnegroet, staan als een stevige boom, de aardedans, maken een mandala, tekenen ons avontuur. En nog veel meer mooie yogaoefeningen! Elke les werken we met een thema. Kinderyoga is een manier om op speelse wijze bezig te zijn met:
– lichaamshoudingen en beweging
– lichaamsbesef
– ademhalingsoefeningen
– concentratieoefeningen
– ontspanningsoefeningen. De oefeningen worden in spelvorm aangeboden door gebruik te maken van: verhalen, dans, muziek, massage, zingen en tekenen. Kinderyoga is voor alle kinderen, er is geen competitie! Yoga is plezier voor ieder kind. Je doet wat je kan. Je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt je ook als je bijvoorbeeld leer-, concentratie-, slaap, hoofdpijn-, buikpijn-, angst- of stotterproblemen hebt.

Woensdagavond wordt er zwangerschapsyoga gegeven. Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga, speciaal afgestemd op de zwangere vrouw. De speciale yogaoefeningen helpen je om een nieuwe balans te vinden in je lijf en je leven. Zwangerschapsyoga helpt je bij het intens beleven en genieten van je zwangerschap. Het bereidt je voor op de geboorte van je kind en de periode erna. In deze lessen besteden we aandacht aan ademhalingstechnieken, perstechnieken, lichaamshoudingen, contact maken met je baby, leren omgaan met spanning, angst en pijn, oefeningen gericht op zwangerschapsklachten, ontspanningsoefeningen, massage-oefeningen, theorie over zwangerschap en bevalling, uitwisselen van ervaringen.

Al deze lessen worden verzorgd door Tamara Aartman-Tersteeg van Praktijk Maribel. Tamara is gecertificeerd kinderyoga- en zwangerschapsyogadocent. Tamara heeft er veel zin in om bij !Triggr aan de slag te gaan en de kinderen en zwangeren te ontmoeten. Voor meer info en aanmelden kunt u kijken op www.triggr.nu of www.praktijkmaribel.nl