• prijswinnaars Magda de Groot en Goke Leverland (r)

    GHK
  • Impressie Groene Hart - Magda de Groot - nr.1 Amateurs

    GHK
  • Oude Eik - Goke Leverland - nr.1 Profs

    GHK

TIENDE GROENE HART KUNSTPRIJS 2017

21-10-2017, 17:20 | Lezersnieuws | thea alders-timmer - groene hart kunst

Onder grote belangstelling maakte acteur Bram van der Vlugt op vrijdagavond 20 oktober de winnaars van de 10e Groene Hart Kunstprijs competitie bekend, gevolgd door de opening van de expositie van de 156 ingezonden kunstwerken in Hoeve Rijlaarsdam (t/m 24 november)

Het was een drukbezochte en feestelijke opening. 2017 is voor de Stichting Kunstpromotie Groene Hart immers een jubileumjaar omdat de tweejaarlijkse Groene Hart Kunstprijs inmiddels voor de tiende keer werd uitgereikt. Om dat te vieren werd de avond opgeluisterd door een stemmig strijkerstrio.

De Groene Hart Kunstcompetitie 2017 voor Professionals en Amateurs had dit jaar als thema 'Licht, Leven, Landschap'. 156 kunstenaars (75 professionals en 81 amateurs) leverden hun werk in en werden beoordeeld door een professionele jury die alle disciplines (schilderkunst, beeldhouwen, fotografie, keramiek/glas en textiel/papierkunst) vertegenwoordigde.

Amateurkunstenaar Magda de Groot werd nr. 1 (geldprijs €1000) met haar acrylverfschilderij "Impressie van het Groene Hart". Een in vogelvlucht weergegeven Groene Hart-landschap: een ware impressie van Licht, Leven en Landschap. De jury vindt haar een natuurtalent, in meerdere betekenissen van dat woord.

Beeldhouwster Goke Leverland uit Sassenheim won bij de beroepskunstenaars de 1e prijs (geldprijs € 2000) met haar monumentale elegante boom uit brons "Oude Eik" (maar eigenlijk is het een beuk!)

Zie voor de namen van de overige prijswinnaars bij de Amateurs en de Professsionals en foto's van de kunstwerken: www.groenehartkunst.nl

T/m 24 november zijn alle 156 werken te bekijken in Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. Openingstijden woe 13-17 uur, op do, vrij, zat 10-17 uur, zon 13-17 uur; ma en di dicht.

Zowel als bezoeker aan de expositie in Hoeve Rijlaarsdam, als online op onze website www.groenehartkunst.nl, kan men tot 11 november 17 uur zijn stem uitbrengen op het favoriete kunstwerk. De Rabo Bezoekers Publieksprijs en de Rabo Online Publieksprijs worden op 12 november om 16 uur uitgereikt.

Voor het eerst dit jaar: de Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd, een kunstproject waaraan 9 Nieuwkoopse basisscholen met in totaal 11 groepen onder begeleiding van een kunstenaar meedoen. Prijsuitreiking op zondag 19 november om 14 uur door burgemeester Frans Buijserd.

De klassikale kunstwerken zijn daarna bij Rijlaarsdam te bezichtigen van 19 november t/m 2 december.

Info: info@groenehartkunst.nl - 0172 572614