• Ramon Gottenbos

    Modderige toegang tennispark

TENNISPARK TER AAR OP DE SCHOP

04-01-2018, 16:20 | Lezersnieuws | Peter ten Wolde

Ter Aar. In verband met de bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC, voorheen Brede school) gaat het tennispark in Ter Aar wat opschuiven om ruimte te maken voor deze school.

Reeds in 2009 zijn de Stichting Tennispark Aardam (STA) en de Gemeente overeengekomen, dat het tennispark ruimte zou maken voor wat toen nog heette de Brede school. De STA kreeg de toezegging dat het zou houden wat het had, maar met een extra tennisbaan. De plannen zijn in de loop van de tijd flink aan verandering onderhevig geweest. Zo was er eerst sprake van, dat ook het clubhuis zou verdwijnen. Maar na veel overleg van de stuurgroep van de STA/TVTA met de Gemeente kwam men tot het tennispark, waaraan men nu werkt. Nu de crisis voorbij is kon de schop in de grond. Begin november werden er bomen gekapt en zelfs verplaatst. Het verplaatsen van de 15 m hoge platanen was zeer spectaculair en ze staan inmiddels op het trapveld voor het te bouwen Kindcentrum. Met grote machines werd het oude gravel verwijderd en afgevoerd. De nieuwe banen krijgen gravel onder afschot (met een fijner soort gravel), waardoor de banen sneller droog zijn na een fikse regenbui. De lichtmasten werden voorzien van LEDarmaturen, waarna de lichtmasten werden geplaatst op de plaatsen, waar ze moeten staan naast de banen, die op een wat andere plek liggen. Er is ook veel graafwerk verricht voor de riolering, elektriciteit, gas en water. De nieuwe banen zullen met leidingwater worden besproeid en niet meer de het ijzerhoudende grondwater (stimuleert de mosvorming). Door al het graafwerk in combinatie met veel regen en sneeuw is het nu een grote modderzooi (zie de bijgaande foto). De tennissers hopen dat ze in het nieuwe tennisseizoen op spiksplinternieuwe banen kunnen spelen, met LEDverlichting, maar ook met een padelbaan. Padel is een gloednieuwe sport, dat het midden houdt tussen squash en tennis. Deze sport is erg populair in de Spaanssprekende landen en waait over naar de Lage Landen. Inmiddels zijn er in Nederland al ca 50 tennisverenigingen met één of meer padelbanen. Het bestuur van de Tennisvereniging Ter Aar (TVTA) hoopt op een toename van het aantal leden door dit fraaie tennispark met een padelbaan. Heb je zin om te gaan tennissen en/of padel spelen, ga dan naar de website www.tvta.nl

Je vindt daar een aanmeldingsformulier. Volg de aanwijzingen en je bent lid. Kun je nog niet tennissen? Geen probleem, want TVTA heeft een goede trainer, die je snel het kunstje zal leren.