• Padelveld in aanleg bij TV Ter Aar

    Peter ten Wolde

Padel spelen in Ter Aar

22-01-2018, 16:51 | Lezersnieuws | Peter ten Wolde

Binnenkort kan men de nieuwe sport "padel" spelen op het vernieuwde tennispark van de Tennisvereniging Ter Aar.

Padel, wat is het eigenlijk? Weinigen zullen hedentendage het antwoord kunnen geven op deze vraag. Toch gaat deze sport het land veroveren. In de Spaans sprekende landen, zoals Argentinië en Spanje is padel superpopulair en is de sport zelfs groter dan tennis. Duizenden supporters vullen de sporthallen aldaar om hun favorieten aan te moedigen. Zoek eens naar een youtube-film en je wordt enthousiast. In Nederland zijn er reeds ca. 50 tennisverenigingen, waar je deze sport kunt beoefenen.

Voor de Tennisvereniging Ter Aar was de reconstructie van het tennispark de kans om een padelbaan op het park te realiseren. Op de bijgaande foto is te zien, dat de vloer van de padelbaan reeds is aangelegd. Te verwachten is dat het park in maart/april wordt opgeleverd, zodat men dan kan padellen.

Padel spelen, hoe gaat het eigenlijk? De opstelling van de spelers is gelijk aan het dubbelspel met tennis, alleen men speelt tussen vier muren. Men moet onderhands serveren naar het servicevak aan de overzijde. Bij retourneren moet de bal aan de overzijde de grond (kunnen)raken. Indien de bal na de grond geraakt te hebben, terug stuitert van de muur , mag men deze bal weer naar de overzijde van het net spelen. Men speelt met een ander racket dan bij tennis. Het racket is wat korter en zachter, zodat men niet zo hard kan slaan, maar er worden toch flinke snelheden bereikt. De wijze van tellen is gelijk aan tennis. Padel is meer een reactiespel in vergelijking met tennis.

Voor voorbeeld rallies kan men kijken op de website van TV Ter Aar. De vereniging hoopt hiermee ook op een stroom van nieuwe leden. Heb je je interesse? Of wil je je aanmelden? Kijk op www.tvta.nl voor de padelfilms en voor het aanmeldingsformulier.

Het spelen van padel bij TVTA is bij de contributie inbegrepen.