• Dertien zorgorganisaties met elkaar in gesprek

    onbekend

Ipse de Bruggen in gesprek over zelforganisatie

01-12-2017, 17:20 | Lezersnieuws | Marieke Verkerk

Zelforganisatie; hoe doe je dat? Wat werkt wel en wat werkt niet!

Dertien zorgorganisaties en twee onderwijsinstellingen gaven een kijkje in de keuken tijdens de uitwisselingstafel over zelforganisatie bij Ipse de Bruggen in De Haven in Zwammerdam. Een divers gezelschap van zorgprofessionals, directie en bestuurders van de verschillende organisaties wisselden ervaringen en tips uit.

Cliënten eerder aan de beurt

De benaming voor zelforganisatie verschilt per organisatie; zelfsturing, autonome teams, zelfverantwoordelijke teams. Veel varianten, maar allemaal met de dezelfde bedoeling. Uit de verschillende discussies van de tafel van zorgprofessionals kwam naar voren dat de cliënten vooral profiteren dat bij zelforganisatie zaken sneller geregeld zijn. "De cliënt is met zelforganisatie gewoon eerder aan de beurt", stelt Shirley Steenhoek, begeleider Prinsenstichting. "De lijnen zijn korter en de individuele verantwoordelijkheid is groter".

Loslaten en vertrouwen op de zorgprofessional

Gerrit Leene, Inspirator Regelarm, Philadelphia: "Het beste uit cliënten naar boven krijgen lukt alleen als we ook het beste uit onze medewerkers kunnen halen",

En dat lukt alleen als medewerkers zelf de regie durven pakken en zich niet laten leiden door lijstjes en protocollen is de conclusie van de tafel van managers en bestuurders. "Een minimum aan regels, maar wel kaders waar nodig als het gaat om zaken zoals medicatie en veiligheid', laat Jan van Hoek , bestuurder van Ipse de Bruggen, nadrukkelijk weten.

Loslaten en vertrouwen op de medewerkers blijkt voor veel managers nog niet zo eenvoudig. Managers moeten wennen aan hun nieuwe coachende in plaats van sturende rol in zelforganisatie.

Zelforganisatie zorgt dat we weer terug gaan naar de bedoeling, betere zorg voor de cliënt, zonder veel regels en protocollen. Zoals Wim van Rongen, zorgdirecteur Rijnhoven, aangeeft:

"Er moet wel een speelveld zijn, maar er mag tegen de lijnen geschopt worden".

Voor alle deelnemende organisaties werd duidelijk dat zelforganisatie een proces is waar velen nog zoeken naar de juiste vorm, maar zeker op de goede weg zijn. Het belang van zelforganisatie werd in ieder geval wel erkend, gezien de enorme opkomst. Tijdens de afsluiting enthousiasmeerde projectleider Marieke Verkerk de deelnemers om mee te denken over de vorm en inhoud van een volgende uitwisselingstafel in 2018.