Droomdag primeur in Alphen aan de Rijn

10-10-2017, 09:51 | Lezersnieuws | Sharon Keeble

Deze week heeft de tweede droomdag van Dream4Kids in Alphen aan de Rijn plaatsgevonden. Stichting Dream4Kids organiseert unieke belevingen voor kinderen die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Wist u dat gemiddeld 1 à 2 kinderen per klas worden mishandeld? Getraumatiseerde kinderen wonen overal, ook in Alphen aan de Rijn. Zo ook Samuel en Elona.

Samuel's droomdag kreeg een razendsnelle start toen hij in een luxe sportwagen werd opgehaald. Via een persoonlijke videoboodschap wensten zijn grote idolen Tineke Schouten en Jochem Myjer hem een fijne dag, die toen eigenlijk al niet meer stuk kon! Gek van planeten en de ruimte, kreeg hij vervolgens een exclusieve rondleiding in de Space Expo. De jongens mochten over alle hekjes klimmen en zelfs écht even op de maan staan! Tijdens de lunch kreeg Samuel niet alleen zijn lievelingseten, maar leerde hij deze zelf te bereiden in de grote keuken van het Marriott Hotel in Rotterdam. 's Middags stonden er nog veel meer activiteiten op het programma. Het stralende gezicht van Samuel sprak boekdelen. Maar ook het lange termijn effect van de droomdag is zeer groot. Samuel weet weer dat er mensen zijn die hij kan vertrouwen en dat geluk wel degelijk bestaat, ook voor hem.

Radboud Universiteit Nijmegen doet momenteel wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de droomdagen van Dream4Kids. De tussentijdse resultaten laten zien dat de droomdagen daadwerkelijk helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Zo voelt 58% van de droomkinderen zich na de droomdag beter thuis en functioneert 42% beter op school. Ruim 75% van de ouders merken dat hun kind baat heeft gehad bij deze ervaring.

Ook Elona kreeg een unieke droomdag. Net als Samuel, heeft zij al veel meegemaakt in haar korte leventje. Dream4Kids zorgt ervoor dat deze kinderen in het zonnetje gezet worden, en dat zij weer de moed en energie krijgen om in hun dromen te geloven. En dat is gelukt met deze twee droomdagen! "Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Met name Kiwanis Rijn en Gouwe, die deze droomdagen heeft uitgevoerd, zijn wij zeer dankbaar", aldus Heidi Bunicich, directeur van Dream4Kids. Kiwanis Rijn en Gouwe is nauw betrokken bij de stichting en heeft de ambitie om in de toekomst nog veel meer dromen voor Dream4Kids te vervullen. Samuel en Elona kijken vol moed naar de toekomst.