Bezorgdheid om Jumbo Ter Aar

19-02-2018, 21:10 | Lezersnieuws | Willem en Bianca van der Maarel

We voelen ons boos, verdrietig, teleurgesteld en vooral bedrogen… Heel erg bedrogen. Wij hadden het volste vertrouwen in de volksvertegenwoordiging van de gemeente nieuwkoop, jawel VOLKS… Gekozen en betaald door het volk. Je zou dus denken dat de belangen van de inwoners van Ter Aar, en de gemeente Nieuwkoop voorop staan. Afgelopen week kwam het bericht van de supermarkten achter de Intratuin naar buiten. Niet via de officiële weg maar via een verkiezingsfilmpje. Hoe lang wilde gemeente Nieuwkoop ons onwetend houden? En net nu de verkiezingsstrijd losbarst komt dit naar buiten. Hoe lang wisten jullie dit al?

Hoe kan het zijn dat er bij het wijzigen van het bestemmingsplan zo onzorgvuldig is omgegaan met de belangen van de bewoners?? Laat ik het anders zeggen. Dat er niet is nagedacht dat meneer Kroon ook wel eens iets anders zou kunnen doen dan zijn Intratuin uitbreiden? Wat waren de belangen van degenen die hier toestemming voor gegeven hebben?

En nu, nu het kwaad geschied is, zitten we dus met de gebakken peren. Het plan is, volgens de media, rond en er kan weinig meer gedaan worden volgens de politieke partijen. Dit zeggen tijdens verkiezingstijd komt op mij over als "jammer voor je, niks meer aan te doen". Er is namelijk geen politicus die zich negatiever uitlaat dan nodig is in de verkiezingsstrijd. Waarom komt de gemeente Nieuwkoop niet zelf contact met haar geschrokken burgers opnemen? Waar zijn ze????

Dus zitten we, zoals het er nu naar uitziet, straks met een te drukke ontsluitingsweg, veel extra vrachtverkeer, 7 dagen in de week in de herrie van winkelwagentjes, rolcontainers, dichtslaande autodeuren en koelwagens, een centrum aan de andere kant van de brug waar steeds meer panden leeg gaan staan, een parkeerprobleem in de wijk en een ongezonde luchtkwaliteit met al die auto's extra.

Wij zijn in deze heerlijke buurt komen wonen omdat je hier nog op straat kan spelen, omdat hier geen druk verkeer langs de deur komt, we nog vogeltjes horen fluiten en heerlijk buiten kunnen genieten van de rust. Dit willen wij graag in de toekomst zo houden.

Beste gemeente en politieke partijen, wij smeken U om eens naar ons te luisteren. We voelen ons in de steek gelaten. We weten dat in de verkiezingstijd woorden mooier kunnen zijn als daden maar alsjeblieft, doe iets voor uw burgers!

de inwoners van Ter Aar Oost