Toneeluitvoering De Plankenridders

10-01-2018, 15:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 20:00

Locatie:

De Verbinding 2, Nieuwkoop
Theater Kaleidoskoop
Nieuwkoop

Toneelvereniging De Plankenridders uit Aarlanderveen voert zaterdag 20 januari het avondvullend blijspel "Een Griekse Tragedie" op in Theater Kaleidoskoop, De Verbinding 2 te Nieuwkoop.

Als er een Griekse zakenrelatie (een rozijnenexporteur) komt logeren, heerst er in huize Van Houten een gespannen sfeer. Dirk van Houten, een fabrikant van boerenjongens, wil zo spoedig mogelijk een rozijnencontract afsluiten en daarnaast ergert hij zich aan de liefde van zijn dochter Greetje met Klaas, de postbode. Hij vindt dat zij zich meer met de Griekse gast moet gaan bezig houden. Hierin wordt hij gesteund door zijn vrouw Mathilde. Echter, Greetje trekt haar eigen plan. Als ook Agaath, de zus van Mathilde, ten tonele verschijnt en gecharmeerd is van de Griekse gast, krijgt ze concurrentie van buurvrouw Koekoek, omdat de Griekse gast en zij dezelfde liefde hebben voor Nana Mouskouri. En krijgt de taxichauffeuse wel wat zij wil?

Al met al voldoende ingrediënten voor een avondje lachen. De voorstelling begint om 20:00 uur (zaal open vanaf 19:45 uur). Entree is € 7,50. Kaarten zijn alleen aan de zaal te koop.