Lezing Achter het masker

03-04-2018, 13:48 | Lezersnieuws | !Triggr !Triggr

Datum:

woensdag 13 juni 2018, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Aardamseweg 73
stichting !Triggr
Ter Aar

Achter het masker

Rouwen en helen na kanker

De schrik is groot na het horen van de diagnose kanker. Niet alleen bij de persoon in kwestie, ook bij de partner, kinderen, familie, vrienden en collega's. Voorlopig is kanker geen chronische ziekte en overlijden jaarlijks een groot aantal mensen hieraan. De verwachting is dat jaarlijks steeds meer mensen kanker krijgen.

Het overkwam ook Ellen Metselaar, coach en therapeute bij Rust en Ruimte in Ter Aar. Inmiddels is het 2 jaar na de diagnose en is de prognose positief. Haar ervaring met kanker heeft ze eerst beschreven in een blog. Nu is er een lezing aan toegevoegd. Deze bestaat uit een informatief gedeelte en een persoonlijk verhaal, beide met elkaar verbonden en ge?llustreerd met foto's.

Er valt veel te vertellen over kanker, teveel om op te noemen. De meeste aandacht zal tijdens de lezing uitgaan naar 'de mens'. Na een intensieve periode van behandeling komt er ruimte om te gaan werken aan herstel, zowel lichamelijk als geestelijk. Je moet het zelf gaan doen. Ongetwijfeld zijn er meerdere gebeurtenissen om te verwerken en houdt een onzekere periode aan. Daarom komt het onderwerp rouw- en verliesverwerking ook aan bod.

In de medische wereld blijft men onderzoeken doen naar betere en nieuwe behandelmethoden. Vanuit de alternatieve geneeswijze idem dito. Daarnaast komt in de reguliere zorg ook het besef dat er behoefte is aan emotionele begeleiding. Het blijkt dat (ex-)pati?nten jarenlang last blijven houden van de gevolgen.

Ellen wil haar verhaal graag delen om iets te kunnen betekenen voor haar medemens.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een kop koffie.

http://www.triggr.nu/agenda/lezing-achter-het-masker/ voor tickets