Columns

De Boswachter: Gezin

NIEUWKOOP De natuur is altijd in beweging. In het voorjaar zoeken dieren en vogels een partner of hebben die voor het leven. Vele van hen hebben meerdere gezinnen in een jaar.

De Boswachter: Herstel

NIEUWKOOP Naast alle werkzaamheden die worden uitgevoerd door vrijwilligers, rietsnijders en medewerkers van Natuurmonumenten om de Nieuwkoopse Plassen zo mooi mogelijk te houden, vinden er op dit moment ook nog andere werkzaamheden in het gebied plaats.

De Boswachter: Verschil

NIEUWKOOP We zijn de extreme zomer eigenlijk alweer bijna vergeten. Lekker klagen over droogte en hitte. Inmiddels hebben we weer iets nieuws gevonden om over te spuien. Regen! Overvloedige regenval zette Nieuwkoop op de kaart.

Heemtuinnieuws: September

NIEUWKOOP De nachten worden kouder en de dagen beginnen vaak met een lichte nevel. Die bijzondere herfstsfeer maakt dat het extra genieten is van de natuur om ons heen. Vruchten en bessen worden rijp en krijgen de mooiste kleuren.

Column: Boswachter John

Met het warme weer van de afgelopen weken trekken we er graag op uit om op de plas verkoeling te zoeken. Veel bezoekers maken gratis gebruik van de routes die uitgezet en zo goed mogelijk onderhouden worden door Natuurmonumenten. Je kunt er zo op met je eigen of gehuurde boot en kano.

Column: Heemtuinnieuws

Ondanks de droogte bloeien er in de heemtuin toch nog verschillende planten. De mooiste op dit moment staan aan de waterkant van de achterste grote vijver. Heel veel kleine gele zonnetjes, die je daar vrolijk toelachen.

Boswachter John: Jong

NIEUWKOOP Tijdens mijn werkzaamheden als toezichthouder meer ik de boot even aan langs een rietkraag om iets te drinken. De zomer draait op volle toeren. Terwijl ik daar zo lig met de boot, vliegen twee zwarte sterns boven me. De ene, de ouder, heeft een visje gevangen.

Pagina's