Columns

Boswachter:Sint

NIEUWKOOP Op dit moment wordt er in veel huizen driftig gezongen. Vol overgave voor de kachel of open haard, maar in de meeste gevallen voor de radiator. Je moet wat.

Heemtuinnieuws: Bladval

NIEUWKOOP Al het prachtige blad van deze herfst is zo langzamerhand zachtjes neergedwarreld of door de wind van de takken geblazen en heeft nu op de grond een mooi tapijt gevormd. Mooi en tegelijk leuk om doorheen te lopen en ze omhoog te schoppen.

De Boswachter: Vast

NIEUWKOOP Ooit zag ik in natuurgebied Lusthof de Haeck een uil bungelen in een boom.

De onfortuinlijke vogel zat vast aan een vislijn en wapperde als wasgoed in de wind.

Heemtuinnieuws:Paddenstoelen

NIEUWKOOP Behalve mooie kleuren betekent herfst natuurlijk ook paddenstoelen. In de heemtuin zijn er verschillende te vinden, vooral op oude stronken. Paddenstoelen, toch ook wel weer een heel bijzonder verschijnsel in de natuur.

Heemtuinnieuws: Herfstkleuren

NIEUWKOOP Al een herfstwandelingetje door de heemtuin gemaakt? Zo ja, dan was het u vast opgevallen, dat het merendeel van de bomen in de heemtuin nog groen is. Het warme weer tot ver in oktober is daar de oorzaak van.

De boswachter:Schraal

NIEUWKOOP Veel hooilanden in de Nieuwkoopse Plassen worden in de zomer of nazomer gemaaid. Dit alles heeft tot doel om te verschralen; de grond te verarmen.

Heemtuinnieuws: Klimop

NIEUWKOOP Wie nu een rondje door de heemtuin loopt, zal constateren dat het bloeiseizoen zo langzamerhand wel teneinde is.

De Boswachter: Gezin

NIEUWKOOP De natuur is altijd in beweging. In het voorjaar zoeken dieren en vogels een partner of hebben die voor het leven. Vele van hen hebben meerdere gezinnen in een jaar.

Pagina's