• Iris Versteeg Irisfotografie@live.nl

Vrolijk feest met waterverf en hondenplons

Zwembad Aarweide weer dicht

Paul Mons

NIEUWVEEN Het buitenbadseizoen is voorbij. Zondag 10 september was er nog een laatste mogelijkheid om een duik te nemen in zwembad Aarweide. Dat werd een gezellig feestje, waarbij af en toe angstig naar de wolkenlucht werd gekeken.

Rond het middaguur kwamen de 'gewone' zwemmers binnen. Bedrijfsleider Cock Wens had tot dan toe ruim 55.000 bezoekers in zijn bad geteld. "Ja we zijn heel tevreden dat we dit jaar zoveel zwemmers konden begroeten. En dat we zoveel steun krijgen van alle kanten. De burgemeester noemde de Aarweide tijdens zijn bezoek zelfs een paradijsje. Om trots op te zijn. Het zwembad ziet er niet alleen mooi uit, maar er wordt ook van alles gedaan om het de toeschouwers naar hun zin te maken."

Om drie uur begon het bodypainten. De aanwezige liefhebbers konden zich lekker uitleven met verf, dat op het eigen lijf of op het lijf van een ander werd gesmeerd. Kwasten en vingers werden daarbij ingezet. Tussen alle enthousiaste kinderen was één volwassene te ontdekken. Het was Arlette van Harten, die zich lachend door haar drie zoons liet versieren. En hoe leuk was het voor al die levende kunstwerken om met het beschilderde lijf het zwembad in te duiken!

Een uurtje later was het tijd voor de hondenplons. Ruim vijftig viervoeters waren met hun baasje naar de Aarweide gekomen om in het water te spelen. Sommige baasjes moesten eerst het goede voorbeeld geven door zelf het water in te gaan, voordat hun hond durfde te springen. Andere honden hadden alleen maar een kort commando nodig; een enkeling werd met een tennisballetje het water in gelokt. Een'ADHD'-herder wist zich geen raad en rende van het ene bad naar het andere, op zoek naar ruzie met een soortgenoot. Links en rechts werd ook goedkeurend aan elkaar gesnuffeld. Het laatste fluitsignaal van de badmeester klonk wat eerder dan gepland, vanwege de frisse wind.

De komende tijd wordt er het nodige onderhoud gepleegd en de laatste zondag van april 2018 gaat de Aarweide weer open. En ook daar hoort dan weer een vrolijk feestje bij.