• affiche van Culturen Dag Nieuwkoop

    PR Culturen Dag Nieuwkoop

Culturen Dag Nieuwkoop bij De Steupel

13-09-2017, 16:11 | Lezersnieuws | Kees Andriessen

Wethouder Guus Elkhuizen opent zaterdag 23 september om 11 uur de 2e Culturen Dag Nieuwkoop. Een aantal Nieuwkoopse burgers wil op nationale burendag de verschillende culturen die in Nieuwkoop samenleven met elkaar in contact brengen, zodat iedereen elkaar beter leert kennen en begrijpen.

Iedereen die wil ervaren wat het inburger-examen inhoudt, kan dat vanaf half elf doen. Er is internationale muziek en Nieuwkopers met verschillende culturele achtergronden verzorgen workshops zoals hoofddoeken vervaardigen, henna schilderen, een Soedanese koffieceremonie en een Marokkaanse theeceremonie.

Er is ook een workshop pannenkoeken bakken. Bezoekers kunnen zien hoe vanuit verschillende culturen en met uiteenlopende recepten pannenkoeken worden gebakken en die natuurlijk proeven.

Om 14.00 uur is er een internationale modeshow waar mannequins verschillende kleurrijke gewaden uit diverse landen showen.

Tijdens de Culturen Dag organiseert het Jongerenwerk Nieuwkoop op het evenemententerrein sportactiviteiten voor de jeugd. Abubakr Ghairat, een nationaal- en internationaal bekende Nieuwkoopse pannavoetballer, vertoont in een pannakooi zijn kunsten en er is voor jongeren een toernooi waar prijzen zijn te bemachtigen. Naast pannavoetbal zijn er veel andere leuke dingen waarmee kinderen vanuit verschillende culturen zich prima kunnen vermaken.

Tom in de buurt omarmt dit initiatief en stelt het wijkpunt naast de ingang van sporthal De Steupel hiervoor beschikbaar. Tom zorgt daar voor een gezellig barretje met halal saté. Het evenement duurt van 10 uur tot ongeveer 4 uur. De Culturen Dag Nieuwkoop wordt mogelijk gemaakt door de Rotary, de Lions, de gemeente Nieuwkoop en veel vrijwilligers.

Volg Culturen Dag Nieuwkoop op Facebook.